De mammobiel komt naar Berendrecht

BERENDRECHT – De mammobiel staat van 24 februari tot en met 8 maart aan sporthal De Polder in Berendrecht. Vrouwen van 50 tot 69 jaar ontvangen binnenkort een uitnodiging om er een gratis mammografie te laten nemen.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in Vlaanderen. De oorzaken ervan zijn nog onbekend. Daarom is een vroegtijdige ontdekking van de kanker de beste bescherming tegen de ziekte. Een snelle opsporing verhoogt de kans op genezing en verkleint de kans op complicaties en ingrijpende behandelingen.

Voor het maken van een mammografie kan je terecht in de mammobiel, een rondrijdend centrum voor borstonderzoek. De foto’s worden nadien beoordeeld door radiologen op het Centrum voor Kankeropsporing. Ongeveer 3 weken na het onderzoek ontvangen jij en je huisarts de resultaten.

Gratis onderzoek
De tweejaarlijkse screeningsmammografie is gratis voor wie aangesloten is bij een Belgisch ziekenfonds. Het onderzoek is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen. Het onderzoek geldt voor vrouwen van 50 tot 69 jaar. Wie in aanmerking komt, ontvangt een persoonlijke uitnodiging met een datum en uur. Past deze niet? Bel dan gratis het nummer 0800 60 160 om een nieuwe afspraak te maken.

De mammobiel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Info: Bel het gratis nummer 0800 60 160. www.bevolkingsonderzoek.be.

foto: prov.Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *