Lezing Pieter Serrien in kasteel Ravenhof te Putte

Op zaterdag 19 oktober vertelt Pieter Serrien over de bevrijding, het moeizame einde van WOII en de terreur van de vliegende bommen tijdens het laatste oorlogsjaar.
De lezing gaat door in de cafétaria kasteel Ravenhof, Oud Broek 4, 2940 Stabroek en start om 20 uur.
Pieter Serrien werd geboren in 1985 in Antwerpen en groeide op in Kontich(-Kazerne). Al sinds zijn jeugd is hij gefascineerd door de kracht van het vertellen van verhalen. De stap om in 2003 geschiedenis te gaan studeren aan de KULeuven was dus niet zo groot. In 2007 studeerde Pieter af met een licentiaatthesis over het leven met bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds dan voert hij als historicus onderzoek over gewone mensen in extreme omstandigheden.
Met het diploma geschiedenis op zak, begon Pieter les te geven in het Sint-Ritacollege te Kontich. Voor de klas is sinds dan een passie, maar hij bleef daarnaast met historisch onderzoek bezig.
Hij was al eens te gast tijdens de Kasteeldagen met een zeer boeiende vertelling over het wedervaren van de gewone Belg tijdens WOI.
Deze keer zal het gaan over de bevrijding, het moeizame einde van WOII en de terreur van de vliegende bommen tijdens het laatste oorlogsjaar.
Geschiedenis was nog nooit zo aangenaam om volgen als onder de begeesterende regie van Pieter Serrien.
Inkom: 6 euro –  cultuurdienst Stabroek, 03 210 11 75. – Reservatie:  reservaties@stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *