Leerlingen van De Platanen maken ‘papieren’ theater voor de bib

De leerlingen van het derde leerjaar van de Platanen maakten een Kamishibai kastje

KAPELLEN – De leerlingen  van het derde leerjaar van GLS Platanen uit Hoogboom hebben een Kamishibai kastje gemaakt én een verhaal op vertelplaten om in dat kastje te vertellen. Donderdag 22 juni brachten de jongens en meisjes samen met juf Emma, al fietsend door de regen,  het theatertje naar de Bib aan het Dorpsplein in Kapellen.

“Kamishibai betekent ‘papieren theater’. Het is een Japanse verteltechniek, waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een kastje te schuiven. Terwijl het publiek de prent ziet, leest de verteller de tekst voor die achterop de prent staat”, vertelt Jan Van Dijck, mentor van het project.

Jan Van Dijck zette zijn schouders mee onder het project

Op donderdagnamiddag werd de kamishibai met de vertelplaten plechtig overhandigd aan de bib in Kapellen. Het is de bedoeling dat het kastje en de vertelplaten kunnen uitgeleend worden aan bezoekers van de bib.
 Juf Emma: ”De leerlingen werkten er de voorbije maanden elke dondernamiddag aan.  Elke leerling werd hierbij betrokken, er waren  kinderen  die het kastje in elkaar timmerden, anderen versierden het theatertje. Een groepje leerlingen werkte een verhaal uit en zette dit om in tekeningen”.

Het werd een mooi kastje voorzien van de nodige tekeningen. Het verhaal zelf is wel heel speciaal en kreeg de titel: “Waarom deze monsters haar onder hun neus hebben …  dat kom je in dit verhaal niet te weten!!

De titelplaat van het verhaal

De leerlingen zijn trots op het verteltheatertje

schepen An Stockmans en bibmedewerker Wouter mochten het theatertje en
de verhaalplaten in ontvangst nemen

Benieuwd naar het verhaal? Tijdens het Kapelse Pulptuurfestival op zondag 25 juni  vindt de première plaats en vertellen kinderen hun boek om 14.30 uur en om 16 uur ter hoogte van de speeltuin.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *