Leerlingen Instituut Heilig Hart te Essen steunen Think Pink

thinkpink
[Not a valid template]
Op maandag 24 oktober was het voor de leerlingen van het Instituut Heilig Hart te Essen een roze dag. Leerlingen kwamen zoveel mogelijk in het roze naar school, verkochten roze suikerspinnen, roze Think Pink lintjes en leerlingen lieten hun lange haren knippen.
Met deze roze dag willen de leerlingen de organisatie Think Pink, die zich richt op borstkanker, ten volle ondersteunen. 60% van de vrouwen die hun haar verliezen door borstkanker vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.
Daarom werd onder de leerlingen van het Heilig Hart een oproep gedaan om hun lange haren te laten knippen. Vanaf ’s morgens stonden twee kapsters, Linda Smouts en Kaat Schrauwen, belangeloos klaar om de jonge meisjes een nieuwe coupe te geven in ruil voor een paardenstaart van minimum 20 centimeter.  En daar kwam veel gevolg op. Aan het einde van de middag zongen 330 leerlingen nog het lied “La Vie en Rose”.
Het ingezamelde geld van de Roze Dag  gaat naar de voor- en nazorgprojecten van Think Pink.  Meer over het project van Think Pink vind je op http://www.geefomhaar.be/info
Meer foto’s vind je op http://www.hhartkalmthout.be/index.php/23-nieuws/170-instituut-heilig-hart-steunt-think-pink
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder