Leerlingen Gitok eerste graad winnen stop-motionfilm wedstrijd van XIU

KALMTHOUT – Op 23 maart kregen de leerlingen van Gitok eerste graad bijzonder fijn nieuws. Eind november konden alle Vlaamse scholen zich inschrijven voor de wedstrijd van XIU. XIU is een organisatie die ijvert om jongeren meer zichtbaar te maken in het verkeer dmv het dragen van fluo te promoten. Ieder jaar houden ze een originele wedstrijd voor alle scholen in Vlaanderen.

4 jaar geleden won Gitok eerste graad reeds de publieksprijs met hun Graffitiauto. De bedoeling was dit jaar om een stop-motionfilmpje te maken om fietsen in fluo te belichten. Uit 67 inzendingen koos een jury de inzending van Gitok eerste graad.

Hoe hebben we de wedstrijd opgevat?
De leerlingen wilden niet werken met lego of andere voorgemaakte figuren.  Ze wilden graag een origineel filmpje maken. Na enkele middagen brainstormen vonden we een goed verhaal. Een jongen op de fiets met fluovest raakt veilig op school door het donker. Zijn schaduwfiguur wordt niet gezien in het donker en dus steeds aangereden door allerlei voertuigen. Zelfs een ufo ziet hem niet! De beelden werden getekend en uitgesneden. Dat was al een heel karweitje. Daarna werden de beelden stap voor stap gefotografeerd en samengevoegd tot een filmpje. De laatste stap was het toevoegen van de klank en geluidseffecten. De leerlingen maakten ook een FLUO-rap om het filmpje te ondersteunen.

Al deze ingrediënten maakten het een leuk filmpje en dat viel duidelijk ook bij de jury in de smaak. Het filmpje werd gekozen als winnaar uit 67 inzendingen! De leerlingen van Gitok eerste graad: Sander, Lucas, Yarno, Rune, Matthijs, Lucas, Jonas,  en Florian worden dan ook op woensdag 3 mei om 10u15 samen met hun klas getrakteerd op hun hoofdprijs: een heus fluo-ontbijt! Zo’n 130 donuts + koekjes en drank zorgen ervoor dat ze deze korte week goed doorkomen.

Zondag 7 mei as zal het filmpje en de “making off” ook te bekijken zijn op de Opendeurdag van de school.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *