Leerlingen De Stappe lopen Fluorun in reflecterende kleren

STABROEK – De leerlingen van basisschool De Stappe in Stabroek hebben op woensdag 15 november een Fluorun gehouden. Alle leerlingen hadden fluokleren en -gadgets aan en liepen doorheen de school. De Stappe wil op die manier meer aandacht geven aan veiligheid en gezien worden in het verkeer.

Na de herfstvakantie is basisschool De Stappe gestart met de actie ‘Helm op, fluo-top’. “Per dag dat een leerling een helm en/of een fluohesje draagt, krijgt de leerling een sticker voor op een stickerkaart. Wanneer de kaart vol is, krijgen ze een ticket voor Planckendael”, vertellen de leerkrachten van De Stappe, die zich voor deze dag hadden omgetoverd tot ‘Fluo Fran’ en ‘Fluo Fien’.

Om die actie nog meer kracht bij te zetten, organiseerde de school een Fluorun. “De leerlingen moesten fluo- of reflecterende kleren, gadgets en schoenen dragen. Elke klas kreeg een aparte looproute, doorheen de school.” Alle klassen eindigde hun tocht op de speelplaats waar de hele school nog een dansje deed. “Met onze actie en de fluorun hopen we iedereen aan te moedigen om zichtbaar te zijn in het verkeer.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *