Laatste vaandrig-oudstrijder van Berendrecht is gestorven

In woonzorgcentrum Aalmoezenier Cuypers te Stabroek overleed op 18 juni, in zijn 99ste levensjaar Louis Bril.  Hij was de weduwnaar van Maria De Bie en werd geboren te Zandvliet op 15 juli 1917. Hij was de laatste Berendrechtse oudstrijder die jaarlijks met de vlag aanwezig was op de Elf novemberherdenking in Berendrecht.
Dat was ook zo op de jongste Wapenstilstandsdag toen hij naar de graven van de gesneuvelden van Berendrecht werd gereden in een rolwagentje dat werd geduwd door zijn zoon dokter Leo Bril. Louis hield de verenigingsvlag zorgvuldig opgerold op z’n schoot om ze daarna te ontplooien toen districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) een serene rede hield en Kon. fanfare Willen is Kunnen aangepaste muziek speelde. Achter Louis in zijn karretje stapten weduwen van gestorven oudstrijders, enkele oorlogsvrijwilligers als Louis Verhulst, graaf Le Grelle en weggevoerde Fons Janssens. Zij vormden met Louis het laatste gelid. De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 25 juni om 11 uur in de parochiekerk van Sint Jan Baptist te Berendrecht. Waarna hij te rusten wordt gelegd op de begraafplaats Vossenveld te Stabroek. Rouwadres: Familie Bril – De Bie, p/a uitvaartverzorging P Groffen, Monnikenhofstraat 89 te 2040 Berendrecht. (sdl)
U hebt de gelegenheid om Louis een laatste groet te brengen in het rouwcentrum P. Groffen, Monnikenhofstraat 87 te Berendrecht op donderdag 23 juni van 19.30 tot 20.30 uur.
 
 
Lees meer over deze prachtige figuur in volgend Polder Magazine 
 

Louis wordt in zijn rolwagen gereden door zoon Leo die huisarts is.
Louis wordt in zijn rolwagen gereden door zoon Leo die huisarts is. (sdl

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder