Kunst op schoolfeest te Stabroek

kunst schoolfeest


Onder een stralende zon hield de Catharinaschool te Stabroek op zaterdag 7 juni en zondag 8 juni  haar jaarlijks schoolfeest. Zaterdag was er de traditionele estafetteloop met aansluitend een heerlijke barbecue.
Zondag hadden leerkrachten iets anders dan de traditionele dansopvoeringen gepland. Dit jaar hielden de leerlingen van de lagere school een kunsttentoonstelling. En zeker niet de minste!
In samenwerking met de VZW Start with Art, gingen de  leerlingen van de lagere school  aan de slag een maakten in workshops kennis met de verschillende technieken van  het kunst schilderen. Nadien werd er een selectie uit de diverse kunststijlen gemaakt en werden replica’s van de grootmeesters nageschilderd. Zo kon je kennis maken met werken van o.a. Monet, Van Gogh, Munch, Keith Haring.
Tijdens het schoolfeest hield elke klas een opendeur. Het werd een  kleurrijke kennismaking met uiteenlopende kunststromingen. Zowel het kubisme, pointillisme, realisme, moderne kunst werden op een originele manier voorgesteld. Sommige klassen koppelden er een wedstrijdje aan vast, of daagden de ouders/grootouders uit, om zelf een werkje te maken. Familie van de betreurde kunstpaus Jan Hoet (die allen in het 4de leerjaar zate) stelde via filmpjes op de computer het ontstaan van enkele kunstwerken voor. Ook op de speelplaats stonden werken à la Gaudi te blinken in de zon.
Verder konden er heel de namiddag genoten worden van een fris, deugddoend pintje of een zakje frit terwijl de kinderen probeerden hun speelkaart van de volksspelen, met stempels vol te krijgen. De speelplaats zat dan ook overvol met zonnekloppers of schaduwzoekers, want deze editie van het schoolfeest mag zeker een van de warmste genoemd worden.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder