Koninklijke Fanfare Verbroedering Putte Grens heeft een nieuwe dirigent.

Zoals je in het verslag van ons jaarconcert kon lezen waren we op zoek naar een andere dirigent. Wegens beroepsbezigheden Kon Frank De Wolf zich  niet meer voldoende vrijmaken.  De afgelopen weken hebben  verschillende dirigenten  het beste van zich laten horen en zien op de repetitie. Uiteindelijk werd er door de muzikanten en het bestuur gekozen voor Peter De Vos.  Peter is een jonge,  zeer enthousiaste persoon, die heel graag deze uitdaging aanneemt. “Als de samenwerking tussen de muzikanten en dirgent goed zit, dan volgt de rest ook wel, zowel op vlak van resultaat en sfeer” , aldus Peter De Vos.

Als vijfjarige knaap is Peter begonnen bij de plaatselijke harmonie. Nadien volgde hij slagwerk in de  muziekacademie en conservatorium . Zijn tweede instrument is trompet. In het conservatorium behaalde hij een eerste prijs voor slagwerk en het diploma hafabra-directie. Sinds twee jaar  dirigeert Peter een percussieband te Retie. In november 2011 namen die deel aan een provinciaal concours en behaalde daar 86%  in eerste afdeling. Met de jeugd behaalden ze de provinciale en nationale titel van Vlamo in derde afdeling percussie. Dit was in december 2011.
U ziet het onze fanfare heeft weer een toekomst.
13 April was de eerste repetitie met Peter. Voor onze vereniging was dit dus een “geluksdag”.


Toekomstplannen

Toekomstplannen zijn er al gemaakt.  Het wagenspelfestival dat altijd doorgaat eind juni en waar wij telkens een concert gaven, wordt in een nieuw kleedje gestoken. Verdere info volgt. In september geven we een concert  in het park van Bokrijk. Je kan ons ook weer  tegenkomen op de Putse Kermis, op 11 november spelen we aan het monument in Hoevenen, begin december zijn we terug van plan om een kerstconcert te geven en volgend jaar (2013)in maart geven we een voorjaarsconcert. Verder mag iedereen die geïnteresseerd is altijd een repetitie komen bijwonen. Onze repetitie gaat door in ons lokaal; Partizanenstraat nr.1 Putte, achteraan het Gildenhuis, elke vrijdag van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Je kan ook onze website even raadplegen voor verdere info. http://www.verbroederingputte-grens.be
(trb)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *