Kom je verwarmen op het lanceringsmoment van de Warme Noorderkempen!

Agnes Havran ambassadeur van de Warme Noorderkempen met de mascotte
 

KALMTHOUT – De gemeenten van de Eerstelijnszone Noorderkempen – die omvat Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel – werken samen aan ‘Warme Noorderkempen’. Daarmee wil ook Kalmthout inzetten op een omgeving die de veerkracht van alle bewoners versterkt waarbij iedereen ondersteund wordt. Dat willen we doen door kwetsbaarheid bespreekbaar te maken én te zorgen dat iedereen de weg vindt naar hulp.

In Kalmthout is Agnes Havran ambassadeur van de Warme Noorderkempen. Agnes: “Geestelijke gezondheid en hulp zoeken als je het moeilijk hebt, blijft jammer genoeg nog altijd wat taboe. Ik vind het erg belangrijk om het thema meer bespreekbaar te maken, vooral voor jongeren.”

“Ik heb vier kinderen en merk dat er heel veel druk op jongeren ligt. Ze moeten presteren op school, een grote vriendenkring hebben, aan heel wat verwachtingen voldoen op vlak van wie ze zijn en hoe ze eruit zien… En dan de sociale media nog waardoor hun hoofd bijna constant ‘aan’ staat. Daarom is het nodig dat ze weten dat ze ergens terecht kunnen als ze het wat moeilijk hebben. Ook als ze bv. gepest worden en op school of thuis geen luisterend oor vinden.”

“Heel concreet willen we kinderen en jongeren aanspreken op plekken waar ze komen, zoals een evenement als T-Day. Daar merkten we alvast heel veel interesse in het aanbod aan hulplijnen. Alvast een goede start van Warme Noorderkempen én een stimulans om de komende jaren aandacht te blijven vragen voor mentale kwetsbaarheid en weerbaarheid. Als ambassadeur trek ik alvast mee aan de kar.”

Op zaterdag 1 oktober begint de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Op die dag gaat ‘De Warme Noorderkempen’ in de gemeente Kalmthout van start. Samen met Lotte Vanwezemael en Warme William, de mascotte van de Warme William-campagne, verwelkomen we je graag aan de Warme William Luistermobiel! Iedereen is welkom.

Je vindt de luistermobiel op Sportpark Heikant en je kan er tussen 12.30 en 13.30 uur terecht. Ben jij bij de eerste 100 warme aanwezigen? Dan ontvang je een leuk welkomstgeschenk!

Vanaf 1 oktober kan je vanop Sportpark Heikant ook de Warme Noorderkempenwandeling doen. 5,7 kilometer doorheen Kalmthout, goed voor je mentale rust én 7500 stappen.

Info: welzijn@kalmthout.be, 03 376 49 00

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *