Koesterplaats en sterrenweide op begraafplaats Achterbroek

De koesterplek op de begraafplaats van Achterbroek ©gemeente Kalmthout

KALMTHOUT/ACHTERBROEK – Een kind verliezen, is het ergste wat je als ouder kan meemaken. Om ervoor te zorgen dat families rust kunnen vinden na dit verlies, legde de gemeente Kalmthout recent een koesterplek aan op de begraafplaats van Achterbroek. “Het is een plek waar verdriet samen gaat met troost en warmte”, vertelt schepen Jan Oerlemans.

Het hele jaar mooi
“Onze deskundige groen ontwierp de kindertuin zo dat je er het hele jaar door kleur krijgt. Er staan planten in verschillende kleuren en groottes. Bloemen die elk op andere momenten van het jaar hun pracht tonen, zorgen ervoor dat het een plek is waar het heel het jaar rond mooi is”, gaat Oerlemans verder. “Daarnaast is er een foetusboom/vlinderboom voor kindjes die hun geboorte niet haalden. Beschermd onder de takken van een mooie acacia, hangen we inox vlinders met de voornaam van het kindje en het geboortejaar.”


Troostbank voor familie
“Verder is er een urnenveld, een begraafplek en een muurcolumbarium in de vorm van een paddenstoel voorzien. Ouders kunnen in het gras kleine attenties plaatsen voor hun kind, zoals molentjes of knuffeltjes. Daarnaast is er op de koesterplek een troostbank geplaatst, waar bezoekers even tot rust kunnen komen. Een plaats waar ze herinneringen kunnen ophalen”, besluit schepen Oerlemans.


Met de koesterplek in Achterbroek, richtte de gemeente Kalmthout op alle begraafplaatsen in de gemeente intussen het kinderperk opnieuw in: in Heide, Nieuwmoer en Centrum. Zo wil Kalmthout haar naam als warme en zorgzame gemeente blijven waarmaken.

het kinderperk in Nieuwmoer

De begraafplaats in Heide

de begraafplaats centrum

©gemeente Kalmthout


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *