Koen Vandenberghe wint fiets dankzij actie ‘Winkel in je buurt’

De winnaars van de actie ‘Winkel in de buurt’

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Koen Vandenberghe heeft de hoofdprijs, een fiets, gewonnen met de actie “Winkel in je buurt”. Met die campagne stimuleert het district haar inwoners om zoveel mogelijk bij lokale handelaars te gaan winkelen. Verschillende winnaars kregen een fietszak mee naar huis, maar uiteindelijk kreeg Koen de hoofdprijs.

De campagne “Winkel in je buurt” is een samenwerking tussen het Polderdistrict en 28 lokale handelaars of marktkramers. Per aankoop in een lokale winkel kregen de inwoners een stempel en bij 10 stempels kreeg je een stempelkaart. Met zo’n kaart maakte je kans op een prijs. Op die manier wil het district de lokale handel ondersteunen.

“Ik kan alleen maar blijven herhalen hoe belangrijk het is om lokaal te winkelen”, zeg Sandra Suykerbuyk (CD&V), schepen van Lokale Economie. “Niet alleen omdat we goede lokale handelaars hebben, maar ook omdat veel lokale ondernemers onze verenigingen en goede doelen sponsoren. Wanneer wij lokaal kopen, sponsoren we het sociaal leven van onze dorpen. Een win-winsituatie.”

“Het is tevens ook van groot belang dat onze lokale ondernemers kunnen blijven bestaan. Het is de afgelopen jaren niet makkelijk geweest, maar ze blijven zich toch inspannen. Wij hebben ze heel hard nodig in onze kleine dorpen, want zij zorgen ervoor dat we alles vlakbij hebben.”

Hoofdprijs
In totaal deden 870 verschillende mensen mee aan de actie en vonden er 260 aankopen per dag plaats, tussen 1 mei en 11 juni. 15 winnaars kregen een fietstas met gadgets en een waardebon van het vrijetijdscentrum, ter waarde van 30 euro. Onder die 15 winnaars werd er ook geloot voor de hoofdprijs: een prachtige fiets van Fietsen Jansen (Cycle Monkeys). Koen Vandenberghe was de gelukkige. “Heel fijn om eens te winnen, normaal gebeurt dat nooit”, lacht hij. “Ik winkel altijd lokaal, bij de Carrefour, Delhaize, de krantenwinkel, apotheek Suykerbuyk en noem maar op. Daarvoor zal ik die fiets goed kunnen gebruiken.”

Reinhilde Heeffer, schepen Sandra Suykerbuyk en winnaar van de hoofdprijs Koen Vandenberghe

Textiel Reinhilde
Tijdens de prijsuitreiking zette Sandra Suykerbuyk nog een speciale lokale handelaar in de bloemetjes: Reinhilde Heeffer van Textiel Reinhilde. “Volgende week stop je ermee en ga je samen met je echtgenoot genieten van een welverdiend pensioen. Na 60 jaar, eerst als de babywinkel van je moeder en nadien als Textiel Reinhilde, zal de winkel sluiten. We willen jou bedanken voor de jarenlange inzet en gedrevenheid. 60 jaar is niet niks”, aldus Sandra.

Reinhilde Heeffer van ’textiel Reinhilde’ kreeg een bos bloemen, uit handen van schepen Sandra Suykerbuyk, voor haar jarenlange inzet.

Reinhilde kreeg een bos bloemen en was toch een beetje vereerd. “Dit is heel tof, ik had het niet verwacht”, vertelt Reinhilde. Op 30 juni sluit ze haar zaak op De Keyserhoeve. “Het is een beetje gemengd, de winkel heeft 60 jaar bestaan, waarvan ik er 36 jaar heb ingestaan. Die andere 24 jaar heeft mijn moeder erin gestaan, maar heb ik ook wel geholpen, zelfs als klein kind. Nu ga ik vooral genieten van mijn pensioen. Wat we gaan doen, weet ik nog niet, we hebben geen concrete plannen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *