KLJ Komt terug naar de Polder

v.l.n.r.: Sara Van Linden, Ine Franken, Thomas Mous, Thomas Franck en Cis Van Linden

POLDER – Er komt opnieuw een KLJ in de Polder. KLJ Nationaal vroeg aan enkele jongeren om de jeugdvereniging opnieuw tot leven te wekken in onze streek. De jongeren willen zich focussen op 16-plussers om samen op stap te gaan en om de jonge landbouwers te ondersteunen. Op 15 september organiseert de KLJ een startdag in café Den Ouden Bareel.


In maart werd een van de stichtende leden, Sara Van Linden, aangesproken door KLJ Nationaal. “Dat was heel toevallig. Op het ganzenrijden in Hoevenen kwamen enkele leden van KLJ Nationaal naar mij om te vragen of er hier geen interesse was om de jeugdvereniging op te starten”, zegt Sara. “Ik heb toen gezegd dat ik wel eens wou komen luisteren en ik heb mijn gegevens doorgegeven.”


Enkele maanden later kreeg Sara een eerste telefoontje. “Ze hadden de knoop doorgehakt om hier een KLJ te starten en vroegen aan ons om naar een infomoment te komen over wat KLJ inhoudt en wat ze doen.” Sara nam een vriendin mee naar het infomoment en samen namen ze al snel de beslissing. “We zagen het wel zitten om samen die KLJ op te richten. Nadien heb ik mijn broer Cis opgetrommeld en hij heeft zich ook met enkele vrienden geëngageerd om mee in het bestuur van de KLJ te komen om alles in goede banen te leiden.”

Sara had zo al onmiddellijk een groep gevormd om KLJ op te richten. “De laatste weken hebben we ook al enkele promotours gemaakt langs de cafés van de Polder om te verkondigen dat er hier een KLJ komt.” De nieuwe jeugdvereniging mikt wel op een oudere doelgroep. “Het zal alleen voor 16-plussers zijn. In elke poldergemeente zijn er al Chiro- en Scoutsverenigingen voor de jongsten. Voor 16+ is er veel minder te doen.”


De nieuwe KLJ-groep is al ambitieus voor het komende schooljaar. “We willen gewoon een gezellige groep vormen die samen dingen doen. Samen naar een fuif of op café gaan, maar ook naar andere activiteiten of evenementen gaan en zelf ook activiteiten organiseren. We willen gewoon samen een groep vormen om KLJ naar buiten te brengen in de Polder.”


De KLJ is oorspronkelijk een vereniging voor de landelijke jeugd. “Ook daar willen we hier aandacht aan geven”, zegt Sara, die zelf ook in de Groene Kring actief is. “Het is crisis in de landbouw, met onder meer het stikstofakkoord en strikte vergunningen. Misschien dat we als KLJ wel kunnen opkomen voor de landbouw en dat we samen naar infomomenten en acties kunnen gaan.”


Startdag
Op zondag 15 september organiseert KLJ De Polder een startdag in café Den Ouden Bareel in Hoevenen. “Dat is een centrale, gezellige plek in de Polder. Iedereen die interesse heeft, mag langskomen om zich in te schrijven en al eens kennis te maken met elkaar. Nadien kunnen we pas zien hoeveel leden we hebben en wat we doorheen het jaar allemaal kunnen doen.”
Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *