Kleine kunstenaars met grote talenten

De leerlingen van het eerste leerjaar poseerden graag voor hun kunstwerken

STABROEK – Momenteel loopt in GO! Basisschool De Stappe een tentoonstelling van kunstwerken gemaakt door de kleutertjes en leerlingen van de lagere school.  De tentoonstelling kadert in het schoolproject ‘Kunst’. Het resultaat is te bewonderen in de mediazaal van de school.

Veertien dagen lang werd in de klassen over het thema kunst gesproken en werd er geschilderd en geknutseld. Met als resultaat prachtige kunstwerkjes waarin de kinderen hun eigen interpretatie en expressie weergaven van meesterwerken van o.a.  Van Gogh, Banksy, Damien Hirst, Magritte, Keith Haring ….  Maar ook de kleutertjes hadden hun best gedaan en stelden originele werkjes voor.

Verschillende stijlen kwam aan bod, zoals de renaissance, expressionisme, impressionisme, surrealisme, kubisme en pop-art.

De leerkrachten konden niet achterblijven en zo stelden Tanja D’haenens en Alicia Beeckmans en directrice Els Coekaerts hun artistieke creaties voor.

Op deze tentoonstelling werd er beroep gedaan op enkele lokale kunstenaars. Je vindt er werken van Herman Dorikens, Frank Lambrechts en Griet Quirijnen.

Bij ons bezoek aan de tentoonstelling kwamen de leerlingen van het eerste leerjaar langs en stelden trots hun werkjes voor die geïnspireerd waren op Keith Haring. “ Om het thema nog meer in de kijker te zetten, hebben wij met onze leerlingen een bezoek gebracht aan het MAS. We plannen nog een uitstap naar de Verbeke Foundation”, zegt leerkracht Sandy.  Dat ze goed opgelet hebben in de voorbije week blijkt uit het feit dat een pientere leerling de diamanten schedel van Damien Hirst aanhaalde, die heeft blijkbaar een grote indruk nagelaten.

Een mooi initiatief en wie weet schuilt er wel een groot talent in deze kleine meesters.

Maak kennis met enkele kunstwerkjes van de leerlingen en kleutertjesDe tentoonstelling kan nog tot 2 februari bezocht worden, van 8u20 tot 17 uur, op woensdag tot 12u30.
Voor meer info over de tentoonstelling kan je terecht op tel. 03 568 31 92

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *