'Klappeistraat' in Berendrecht opgekuist

Een ploeg van samenwerkende geburen onder leiding van Wieza Werrens,  maakte zaterdag de ‘Klappeistraat’ schoon. Dat gebeurde binnen een actie die door het stadsbestuur wordt opgezet en gesteund. Al om halfacht ’s morgens waren enkele bewoners aan de slag. Die kregen spoedig versterking van andere buren.
Rond de middag zat het werk er op en kon er uitgeblazen worden met een hapje, een frisdrank, een wijntje en een biertje. Op de straatstoep was het heerlijk zitten in de zon. Bijgevolg verliep de hele verdere namiddag in de grootst mogelijke gezelligheid.
Voor zij die nog jong zijn vermelden we dat de Klappeistraat, toen Berendrecht nog zelfstandig was, liep van aan het kruispunt bij de apotheek tot café Voetballokaal bij Jos van Neleke den Hannek (alias Jos van Nelekes). Zij werd door de stad ten onrechte bij de Monnikenhofstraat gevoegd omdat in Antwerpen een straat met een gelijksoortige naam bestond. 
Het dorp moest dus buigen voor die van ’t stadhuis. Nu zou dat waarschijnlijk niet meer gebeuren omdat intussen het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo werd opgericht, dat zeggenschap heeft over de straat- en plaatsnamen.  (sdl) 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *