Ikim stelt meesterwerken tentoon in Putte
In het kasteel Ravenhof, Oud Broek te Putte stelt IKIM (International Kunstinitiatief Moretus) reeds voor de zesentwintigste keer haar werken tentoon. Een uitgebreide waaier van diverse schilderstechnieken hangen netjes gespreid op de twee verdieping van de kunsttempel van de gemeente Stabroek. Naast aquarellen, acryl, olieverfschilderijen en pentekeningen vindt men er ook een grote diversiteit aan kunstwerken vervaardigd uit keramiek en houtsnijwerk. Voorzitter van Ikim, Hugo Cornelissens verwelkomde  vrijdagavond de genodigden en deed een oproep naar de kunstenaars toe, om wie zich geroepen voelt het bestuur te vervoegen. En zoals het bij alle verenigingen gaat is het ook bij Ikim een komen en gaan van kunstenaars, aldus Hugo. Maar Ikim is  een springlevende kunstgroep over de grenzen heen.  Ook het keramiekatelier kan op heel wat belangstelling rekenen, wat ook blijkt uit de vele kunstwerken die tentoon staan gesteld.

De tentoonstelling  kan nog bezocht worden op 30 april, 1,2,7 en 8 mei telkens van 11 tot 17 uur.

Zeker een bezoek waard!

Betere bewegwijzering

Tijdens de vernissage maakte  schepen van cultuur Kim Dorikens  een opsomming van de plannen voor het Ravenhof. Zo zal er in de toekomst gezorgd worden voor een betere bewegwijzering naar het kasteel toe en zal binnenshuis waar nodig een likje verf worden aangebracht.  De plannen voor de buitenaanleg aan het Ravenhof zijn uitgesteld, maar zeker niet afgesteld, aldus Kim.

Zowel schepenen Kim Dorikens en Raf Engels waren vol lof over de kunstenaars. Kunstenaars die stuk voor stuk hun gans ziel in hun werk leggen en dat zeker bewondering en aandacht verdient.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *