KAS neemt met Angelnight stevige start na vakantie

KAS-AngelNight---Boogie-Boy
Met als kers op de taart het uitverkochte concert van Jean Blaute, Erik Melaerts en Jean-Marie Aerts kon voor KAS de vakantie niet meer stuk. Toch werd er hard gewerkt om ook het najaarsprogramma verder vorm te geven.
Zondag 4 september is gitaarvirtuoos Michel Verkempinck te gast op het maandelijkse aperitiefconcert in de Kapel van de Heuvels. Michel is, naast leraar gitaar aan de Muziekacademie te Ekeren, ook de oprichter en eerste dirigent van het gitaarorkest “Cuerda” dat klassieke gitaristen bekwaamt in samenspel.
Met een indrukwekkend palmares is Michel Verkempinck dan ook de aangewezen gitarist om een aperitiefconcert met als thema “Belgische Gitaarmuziek” in goede banen te leiden.
Angelnight
Op zaterdag 10 september brengt Angelnight (ter nagedachtenis van huis-jazz-zangeres Angela Baekelmans) een staalkaart van jazz, blues en swing.
Er wordt afgetrapt door Have some Jazzfun, het combo dat door de jaren heen het gezicht van Angelnight geworden is. Verwacht je aan een mix van jazz standards, latin music en swing.
Met de Boogie Boy Blues band krijgt het publiek eens een andere kant te zien van partybeest Boogie Boy – geruggensteund door een ervaren ritmesectie leidt zanger-pianist Paul Ambach het publiek door de geschiedenis van de blues. De man die het podium deelde met  bluesgrootheden als BB King weet als geen andere dat “white men can sing the blues too”.
Angelnight wordt afgesloten met een concert van Wigbert “Ebbenhout Blues” Van Lierde. De man die achter de schermen schreef aan hitmateriaal voor Jo Lemaire, Axelle Red en Paul Michiels, en die op talloze top-albums gitarist te horen is. Voor Angelnight gaat Wigbert op zoek naar de archieven van de Belgische folk en blues, met grootheden als Ferre Grignard. Bijgestaan door Peter Lesage  (bas) en Charles Nagtzaam (toetsen) brengt hij als muziek-archeoloog zijn persoonlijke selectie.
Nevada Fellow
Op vrijdag 30 september verwelkomt KAS singer-songwriter Nevada Fellow. Hij brengt akoestische gitaarnummers, al is de stap naar electronica soms niet ver. Ruben Focketyn haalt de mosterd bij iconen als Chris Whitley, Elliot Smith en Radiohead, maar weet toch een eigen koers te varen.  Nevada Fellow stond al in het voorprogramma van Absynthe Minded, Dallas en Amy McDonald en maakte indruk op de Radio 1 Sessies.
Zondag4 september – 11.00 u Michel Verkempinck   –     vrije bijdrage
Zaterdag 10 september –  18.30 u Angelnight    –    19€ (17€ vvk)
Vrijdag 30 september – 20.20 u Nevada Fellow   –  17€ (14€ vvk)
info: www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder