Karrenmuseum sluit zomerseizoen af met ambachtendag

Ambachtendag
Steeds meer bezoekers weten de jongste jaren de weg te vinden naar de evenementen in het Karrenmuseum in Essen. Zowel jonge gezinnen als ouderen komen geregeld terug om te genieten van de ontspannen sfeer in het park en het brede aanbod van activiteiten. Het Karrenmuseum sluit zondag 28 augustus zijn zomerseizoen feestelijk af met een zeer uitgebreide waaier van demonstraties en feestelijkheden tijdens de wijd gekende Ambachtendag.
De belangstelling voor ambachten neemt al enige jaren een sterke vlucht. Sterker nog, het is zelfs weer helemaal hip om terug met basismaterialen en traditionele gereedschappen aan de slag te gaan. Steeds meer mensen zien het uitoefenen van een ambacht als een vorm van onthaasting in de alledaagse drukte. Het Karrenmuseum organiseert al jaren één van de grotere ambachtenmarkten in Vlaanderen en Nederland en breidt zijn aanbod vanwege de groeiende populariteit dit jaar zelfs verder uit.
Uitbreiding aanbod
Het aanbod van de Ambachtendag gaat aanmerkelijk verder dan de ambachten die het Karrenmuseum al in huis heeft, zoals het wagenmaken, zagen, smeden, leerbewerken en touwslaan. Zo zijn er ook stoelenmatters, rietvlechters, glasblazers, houtsnijders en tonnenmakers. Nieuw dit jaar zijn onder meer een blaasinstrumentenmaker, bakkers van Zeeuwse bolussen en babbelaars en kaartenwevers. De evenementen van het Karrenmuseum zijn eveneens gekend vanwege hun aandacht voor de jongste bezoekers en ook zij mogen zich dit jaar aan iets extra’s verwachten. Behalve de razend populaire paarden- en ezelsritten zal er deze Ambachtendag ook een originele paardenmolen zijn. Hierop kunnen zij zich als ridder uitleven en een traditioneel steekspel uitproberen. Verder staat de zomerbar opgesteld en klinkt er heel de middag live muziek van een rondtrekkend jazzorkest.
De Ambachtendag in het Karrenmuseum vindt plaats op zondag 28 augustus tussen 13.00 en 18.00 uur. De toegang bedraagt € 4,- en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis welkom. Meer informatie is te vinden via www.karrenmuseum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder