Jobstudenten controleren PMD-zakken

Ook dit jaar controleren jobstudenten in Stabroek de PMD-zakken die aangeboden worden bij de huis-aan-huis inzameling. De actie zal dit jaar doorgaan van 5 september tot en met 16 september.
Iedereen weet hoe zijn PMD te sorteren … of toch bijna iedereen. Want het PMD-residu, dit is de som van al het verkeerd gesorteerd PMD, bedraagt in onze regio meer dan 15 %. De meest gemaakte fout is dat de ‘P’ van PMD wordt gelezen als ‘plastic’. De ‘P’ staat echter alleen voor ‘plastic flessen en flacons’. Alle andere plastic afval mag dus niet bij het PMD.
Om je te helpen bij de sortering stuurt IGEAN begin september jobstudenten op pad. De jobstudenten zullen vóór de ophaling in enkele straten van de gemeente de aangeboden pmd-zakken op zichtbare afwijkingen controleren.
Zijn er er geen zichtbare afwijkingen in de pmd-zak, krijgen de bewoners van het huis een brief waarin ze worden gefeliciteerd met hun goede sortering. Bij  zichtbare afwijkingen in de pmd-zak bellen de jobstudenten aan bij de bewoners om te melden dat er iets fout in de pmd-zak zit. Er wordt ook meer uitleg gegeven bij de pmd-sorteerregels. De inwoners krijgen een brief waarin ze gewezen worden op de foute sortering van hun pmd.
Heb je, surf dan naar http://www.igean.be/, http://www.betersorteren.be/ of bel naar de Igean milieulijn 03 350 08 14.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder