Karrenmuseum pakt opnieuw uit met stevig gevuld programma op Studio Ambacht

copyright Studio Ambacht

ESSEN Zet zondag 27 augustus alvast in je agenda en laat je overweldigen door een bijzondere mix aan activiteiten. Het Karrenmuseum, gelegen aan Moerkantsebaan 52, 2910 Essen maakt zich op voor een dag die beweegt, trappelt, rolt, maakt en experimenteert!

Studio Ambacht is dé cultuurmarkt met diverse workshops, demonstraties en een creatieve markt met een kleurrijk pallet aan handgemaakte producten. Het geheel wordt gekaderd in een zomerse sfeer met een drankje en een streepje muziek.  

Het Karrenmuseum biedt met Studio Ambacht ruimte aan vakmanschap. Verschillende organisaties en ambachtsmannen en -vrouwen laten je deze dag graag de kneepjes van hun vak zien. Zo is de reuzendokter van België op bezoek, wordt er ijzer uit ijzererts gewonnen in zelfgemaakte oventjes, metalen wielbanden in open vuur op houten wielen gelegd, passementerie gemaakt en diverse dieren voor een voertuig ingespannen. Ook kunstenaar Rudi Devoght ging creatief aan de slag met oude werktuigen en schroot en stelt zijn werken aan u voor.

De ‘Makersmarkt’ wordt bezet door een twintigtal creatieve standhouders die met zeer diverse producten naar buiten komen. Je ontdekt er o.a. gevlochten manden, keramische producten met een vleugje nostalgie, juwelen, unieke lampen gemaakt uit afgedankte materialen, originele items in glas in lood, enzovoort!

Kinderen kunnen zich, in één van de vele mini-workshops, naar hartenlust uitleven! Kom vogels in Oost-Indische inkt tekenen, regenboogkleurige squishies maken, lederen armbanden ponsen, erop los boetseren, armbandjes draaien of medaillons smeden. Voor een plekje in één van de workshops reserveer je ter plaatse en betaal je afhankelijk van de workshop maximaal 4 drankbonnetjes/kind. Kom dus zeker op tijd, want plaatsen zijn beperkt!

Benieuwd naar het volledige programma, tickets en prijzen? kijk dan op www.karrenmuseum.be

Tickets & inkom: Kinderen t.e.m. 12 jaar: gratis – Online voorverkoop: 4 euro, aan de kassa: 6 euro

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *