Karateclub Ookami Dojo verwelkomt 100ste lid


Putte/Stabroek – Karateclub Ookami Dojo kende de voorbije maanden een enorme toestroom aan nieuwe leden. Zowel bij de vestiging in Stabroek als bij de vestiging in Putte melden zich nieuwe karateka’s aan en dit resulteerde dinsdag in de 100ste inschrijving. “We zijn een jaar geleden met 22 karateka’s begonnen, maar kijk eens waar we nu staan!”
Het verhaal van karateschool Ookami Dojo begint in oktober 2016. Sensei Jelle Strybosch opent een school waarin gekozen wordt voor een nieuwe aanpak. Karate en MultiMove worden er gecombineerd tot een leuk en leerrijk pakket, dat beter aansluit bij de noden van jonge kinderen. “Het hele project was een experiment”, licht de jonge karateleraar toe, “Ik wilde een nieuwe methode proberen en kreeg daar in mijn vorige club niet de ruimte voor. Ik wilde echter tegemoetkomen aan de vraag van verschillende ouders en kinderen. Karate moest voor hen leuk zijn en het mocht ook niet te hard of te brutaal worden. Met onze speelse manier brengen we bij Ookami Dojo dezelfde boodschap over als met de klassieke aanpak, maar het pedagogische aspect en welbevinden van de kinderen gaat voor op presteren op wedstrijden.” Deze visie vond snel steun bij het lokale bestuur en Sport Vlaanderen, het vroegere Bloso. Ookami Dojo kreeg van Gemeente Stabroek een positief advies en werd ook meteen door Sport Vlaanderen erkend.
“We zijn nu ruim een jaar actief en nog wekelijks mogen we nieuwe leden verwelkomen”, vertelt Jelle trots. “We focussen ons sterk op onze kinder- en jeugdwerking, maar ook bij de volwassenen stijgt het ledenaantal week na week.” Dat het zo snel ging gaan, had de club echter niet verwacht. “Van andere karatescholen in de buurt weten we dat ledenwerving een moeilijk proces is. De drempel om met karate te beginnen is vaak heel hoog. We hebben ons daarom erg actief in het lokale verenigingsleven gemengd en ons aan onze dorpsgenoten getoond. Mensen die bij ons binnenwandelen zagen ons vaak al bezig op dorpsdagen, sportkampen, of gewoon op onze trainingen.Mond-aan-mond-reclame doet daarna de rest, vermoed ik.”
Het honderdste lid van de vereniging, Zita, begon in januari met het volgen van de karatelessen in Stabroek. Na jarenlang gevoetbald te hebben, leek het haar leuk om een andere sport te proberen. Ze ging langs bij Ookami Dojo in Stabroek en was meteen enthousiast: “De eerste les kreeg ik de kans om van alles een beetje te proberen. We oefenden technieken, probeerden een kata en deden ook wat traptechnieken op het kussen. Het was heel leuk om dat allemaal te doe

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *