Karate Stabroek verhuist naar Zaal Moorland

STABROEK/PUTTE – Karateschool Ookami Dojo is al enkele jaren een vaste waarde in de grensstreek. De vereniging telt zo’n 250 leden, die verspreid over twee vestigingen wekelijks sporten. Een van de twee vestigingen verhuisde maandag 1 mei naar Zaal Moorland. “We hebben hier lang naar uitgekeken!”, vertelt Sensei Jelle.

Een eigen stekje
Karateschool Ookami Dojo vzw. werd opgericht in 2016 en opende toen zijn deuren in MFC De Biezen in Putte. Een jaar later opende de vereniging ook in Stabroek een vestiging. “Gemeente Stabroek had al eerder karatescholen gehad, maar deze kwamen nooit echt van de grond”, licht Kevin Wijnands toe. “Onze werking kende echter van bij het begin een explosieve groei. Gemeente Stabroek ging dan ook graag met ons in zee en stelde toen de sporthal van het PITO beschikbaar. Wij hoopten altijd om naar Zaal Moorland te kunnen verhuizen, want dat zou toch meer ons eigen stekje kunnen worden.”

Ook buiten sporten
“We werken bij Ookami Dojo vzw. op een heel andere manier dan de meeste karateclubs”, vult Sensei Jelle aan. “Onze jongste karateka’s geven we een brede basis door ook MulitMove aan te bieden, maar ook bij onze jeugd en volwassenen vinden we het ontwikkelen tot complete atleten erg belangrijk. We trekken daarom ook graag naar buiten met onze leden. Onze Pups zullen zo regelmatig in het park gaan sporten, terwijl de oudere groepen dan weer gebruik zullen maken van het Calisthenicstoestel en het sportveld. Zaal Moorland vult al die noden erg goed in!”

Extra kansen
Ook de leden van Ookami Dojo zijn erg tevreden over de verhuis. “Zaal Moorland is veel gezelliger dan de sporthal van het Pito”, vertelt mama Elena. “Terwijl mijn oudste zoon training heeft, kan ik nog even met mijn dochter in de speeltuin gaan ravotten of napraten met de andere ouders in de Chalet!” Enkele jeugdleden zijn ondertussen op het calisthenicstoestel aan het opwarmen. “Als we wat vroeger naar de training komen, kunnen we hier wat extra trainen.” Vertelt Yuna. “Ik sportte eerst in de vestiging in Hoevenen, maar daar kon dit allemaal niet. Dit zijn toch extra kansen om me goed voor te bereiden op mijn eerste wedstrijd binnenkort!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder