Kapelstraat werd Zomerstraat voor 18de straatfeest


De Berendrechtse Kapelstraat werd op zaterdag 11 juli omgetoverd in een Zomerstraat. Dat gebeurde niet letterlijk op straat, want het buurtfeest ging door in de tuin van de Kapel van de Hagelberg. Meteen was dat de 18de editie van het straatfeest met barbecue in de Kapelstraat.

Het was niet eenvoudig om in deze coronatijd toch zo’n straatfeest te organiseren. “Alle veiligheidsregels die de overheid oplegt, werden nagekomen. Bijna alle 11 julivieringen werden afgelast, maar ons straatfeest was al lang van tevoren gepland. Dat wilden we niet zomaar opgeven. Na heel wat heen en weer getelefoneer en het invullen van diverse papieren kregen we toch alles op tijd rond. We maakten graag gebruik van het nieuwe corona initiatief Zomerstraten.
In het district zijn we in elk geval de enige straat die op 11 juli op deze manier toch feest. Even dachten we dat we de enige Zomerstraat in de stad Antwerpen waren, maar dat blijkt toch niet. Ook in de wijk Leugenberg en in Kapellen is er nog een Zomerstraat”, zegt Marc Maes van Bewonersgroep Hagelberg. 
De Zomerstraat hield nauwgezet rekening met de door de overheid opgelegde veiligheidsmaatregelen.  Na het aperitief, dat door vrijwilligers aan tafel geserveerd werd, was het de beurt aan de barbecue. Er werd afgesloten met een ijsje van een lokale ijsventer.
De Kapelstraat, die 25 jaar geleden als eerste in het district een bewonersgroep oprichtte, werd op 11 juli dus ook “Zomerstraat”.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder