Kapelse vzw Doedeskaden zoekt laptops

Door de coronacrisis zijn scholen gesloten en wordt maximaal ingezet op thuiswerk. Maar dat is lang niet voor iedereen even evident. Daarom zijn we dringend op zoek naar laptops.

De Kapelse vzw Doedeskaden begeleidt samen met o.a. het Sociaal Huis en de jeugd- en cultuurdienst mensen die in armoede leven. Een aantal onder hen zijn ook gezinnen met kinderen. Met de huidige maatregelen die van kracht zijn tegen het coronavirus wordt heel erg ingezet op thuisonderwijs.

Dat iedereen thuis over een computer of laptop beschikt, lijkt daarbij een evidentie maar is dat alles behalve voor kansarme gezinnen. Gezien de duur van de coronacrisis lijkt het onvermijdelijk dat een aantal kwetsbare kinderen en jongeren daardoor een leerachterstand oplopen. Maar: dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Mits de juiste ondersteuning. “Ook tijdens de paasvakantie kan trouwens heel wat van de vrije tijd op een nuttige educatieve manier kan ingevuld worden, als je over een computer beschikt”, aldus Jan Van Dijck van Doedeskaden.


We zijn daarom dringend op zoek naar gebruikte laptops die klaar zijn voor een tweede leven. De vereisten: bij voorkeur Windows 10, een harde schijf met minimum 100 GB , een RAM-geheugen van minimum 4 GB, met oplader

Heb je zo nog een laptop liggen of ken je iemand die er een kan missen? Neem dan als de wiederweerga contact op met Jan Van Dijck via jan@doedeskaden.be of via 0485 74 00 06. 

Je privacy wordt gegarandeerd: de laptops worden klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, herstellingen en updates, reiniging) en verdeeld naar jongeren en gezinnen die er nood aan hebben.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder