Doedelzakspelers zorgen voor ontspanning in wzc’s


Stabroek – Rudi Driesen is een bezield doedelzakspeler en dat geldt ook voor zijn schoonzoon Yoni Meeusen. Vergezeld van dochter Kim trok het trio zondagnamiddag naar wzc Aalmoezenier Cuypers en Villa ter Molen. “De bewoners van de wzc’s zitten al verschillende weken in lockdown. Geen bezoek meer krijgen en kinderen en kleinkinderen in het beste geval enkel spreken via Skype of Facetime valt hen zwaar. Daarom vonden we het onze plicht om op zo’n zonnige lentezondag naar de twee wzc’s van de gemeente te trekken om er in de tuinen doedelzak te spelen. Het brengt in elk geval wat vertier. Tegelijkertijd willen we op deze manier de zorgverstrekkers een hart onder de riem steken. Zij leveren prachtig werk en verdienen al ons respect”, zegt Rudi Driesen.

“Zoals alle dagen spelen Yoni en ik in de Groene Swaenlaan stipt om 20u “Amazing Grace”. Zondag 5 april doen we dat al voor de achttiende keer. Dat is een ode aan iedereen die zich wereldwijd inzet in de strijd tegen dit verschrikkelijke virus”, legt Yoni Meeusen uit.
Yoni en zijn vriendin Kim zijn ondertussen volop bezig met het regelen van hun verhuis. In deze coronatijden is dat niet evident, vooral niet omdat het koppel verhuist van Stabroek naar Nederlands Putte. “Bij elk ritje dat we maken om spullen over te brengen, moeten we natuurlijk de grens oversteken. We zijn dan ook al verschillende keren gecontroleerd. Volgende week verhuizen we echt naar de Nederlandse kant van de grens. Vanaf dan kunnen we België niet meer binnen. Maar dan ga ik het muzikale eerbetoon aan de andere kant van de grens gewoon verder zetten”, neemt Yoni zich voor. Info : facebook ‘Pipers against corona”.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder