Kapelse markt herschikt

Fons Peeters met zijn collega’s Michael en Ingrid

de voorbereidingen voor de bouw van nieuwe appartementen op het Marktplein
zijn volop aan de gang


Door de voorbereidende werken voor de bouw van nieuwe appartementen op het Marktplein werd de wekelijks markt herschikt.

De kramen staan in drie rijen opgesteld, daarbij wordt gebruik gemaakt van de Silvesterdreef, die op donderdag afgesloten wordt voor het verkeer. De handelaars staan nu zij aan zij op het plein, daar vroeger hier en daar plaatsen onbezet waren. “De markt is zo gezelliger geworden”, zeggen vaste bezoekers.

“Momenteel staan er 41 marktkramers opgesteld, maar er kunnen er nog altijd bij. We hebben nog plaats over in de Silvesterdreef. Onze trouwe vaste standhouders hebben wij bij elkaar gezet. We hebben rekening gehouden met de noden van de marktkramers. Kramen die bv. vlees, vis, groenten of andere eetwaren verkopen, werden zo geplaatst dat bij zomerdag zij niet in de volle zon komen te staan” legt Chris Valkenborg uit die verantwoordelijke is voor de markt.

Deze indeling blijft tot de appartementen af zijn, dat zal normaal gezien eind 2021 zijn. Daarna wordt de schikking terug bekeken.

Eén van de vaste waarden op de markt is Fons Peeters van de Leugenberg, die met tuinbouwbedrijf Peeters, groenten en plantgoed verkoopt. Fons wordt binnenkort 80 jaar en staat bijna heel zijn leven al op markten. Hij volgde daarin zijn vader Jos op die vanaf 1939 met de triporteur op markten stond. De markt is Fons zijn leven. Je kan hem terugvinden op de markt in Zandvliet, Brasschaat, Ekeren en Kapellen. “Ik ben heel tevreden met de opstelling van de markt hier in Kapellen. De handelaars staan terug bij elkaar wat zorgt dat er meer contact is met de handelaars en de kopers”, zegt Fons.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *