Groot en klein aan het werk in het Hoevens Gemeentebos

Hoevenen – Reeds in 2017 kocht de gemeente Stabroek een tot dan bijna onzichtbaar stuk bos aan. Dat bevindt zich achter de Molenweg en strekt zich uit tot achter de appartementsgebouwen aan de Plasstraat. Hier was ooit begonnen met een Kerstbomenplantage, maar door de jaren helemaal verwaarloosd en ondertussen ondoordringbaar door de heel dichte begroeiing.
Recent werd onder beheer van de Bosgroep (provincie Antwerpen) een strook van 15 meter breed helemaal rond het bos volledig gerooid. Dit omwille van de veiligheid en de biodiversiteit.
Die strook moest vervolgens worden vervangen door een gordel bestaande uit acht verschillende lage bomen en inheemse struiken.
En om die bomen en struiken te planten verschenen op 22 januari ’s morgens de twee derde klasjes van de Gemeentelijke Basisschool De Rekke aan de rand van het bos, allemaal warm ingeduffeld, voorzien van stevig schoeisel en zowaar hadden ze allemaal echte werkhandschoenen!
De mannen van de Bosgroep hadden al putjes gegraven en voerden vervolgens de jonge plantjes aan, en alle kinderen gingen aan het planten, onder het goedkeurend oog van burgemeester Rik Frans en schepen Veerle Nonneman. Het was voorzien dat de kinderen ongeveer de helft van het parkoers zouden beplanten, maar na enkele uren was al drievierden van de aanplant voltooid. Van enthousiasme gesproken!
In de namiddag is het werk nog voortgezet door leden van de milieuraad en door enkele buurtbewoners. In totaal zijn er bijna 2000 struikjes en bomen geplant.
De komende maanden zal dit bos nog verder vorm krijgen met o.m. een toegangsweg, speelruimte voor de kinderen, een afgebakende hondenloopzone, en een verhard fietspad dat de Molenstraat met de Plasstraat zal verbinden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *