Kapellen Horse Events op jumpingterrein Parijseweg

jumping-kapellen
Liefhebbers van jumping en dressuur kunnen hun hart ophalen tijdens de Kapellen Horse Events op het jumpingterrein aan de Parijseweg. De Kapellen Horse Events vinden dit jaar plaats in mei – en niet zoals vorig jaar in augustus. Het jumpinggedeelte komt aan bod in het weekend van 17 en 18 mei en de dressuurwedstrijden zijn voor het weekend van 24 en 25 mei. Op de dagen vóór die weekends staan altijd wedstrijden voor lokale ruiters geprogrammeerd.
Boeiend programma
Zowel donderdag 15, als vrijdag 16 en zaterdag 17 mei staan telkens twee internationale proeven op het programma. De hindernissen hebben dan een hoogte van 1.15m tot 1.55m. Veertig deelnemers (20 thuisruiters en 20 buitenlanders) mogen met maximum twee paarden inschrijven. Er zijn ook dagelijks proeven van 1.35m, 1.40m en 1.45m. Donderdag en vrijdag telt de 1.45m voor de FEI Longines Ranking, zaterdag wordt de Grand Prix 1.55m het hoogtepunt van het concours. Vrijdagavond is als attractie een Knock Out en een Open Puissance voorzien. Op zondag mogen de ruiters hun eigen programma afwerken in de internationale arena. De Antwerpse provinciale cracks zullen via de A12 met uitrit Hoevenen-Kapellen gemakkelijk het wedstrijdterrein kunnen  bereiken zonder door het afgesloten dorpscentrum te moeten passeren. Donderdag 15 mei beginnen de wedstrijden al om 9 uur met om 18 uur de afsluiter met een hoogte van 1.45m. Vrijdag starten de wedstrijden om 9 uur met als hoogtepunt om 21 uur de open krachtproef. Zaterdag 17 mei starten de eerste wedstrijden al om 8 uur met, als afsluiter de Grand Prix om 16 uur. Zondag zijn er vanaf 8.30u doorlopend wedstrijden tot 16.30u.
Kiezen voor dressuur
Woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei zijn voorbehouden voor de dresurewedstrijden.  Al zullen zondag 25 mei de Belgische deelnemers, en officials, wel wat tijd moeten voorzien om hun kiesplicht te vervullen, toch zal die taak hen niet verhinderen om voor een serene wedstrijd te zorgen. Hopelijk kunnen de Belgische ruiters door sterke prestaties duidelijk maken dat ook deze discipline van de ruitersport aan een zonnige toekomst bouwt. Zowel bij de children, pony’, juniores, young riders en seniores zullen de beste landgenoten zich in Kapellen extra in de kijker willen rijden met het oog op latere selecties voor Europese kampioenschappen.  Alle wedstrijden lopen tussen 9 en 17 uur. Voor alle proeven van de Kapellen Horse Events zijn 16 landen zijn uitgenodigd. Hebben reeds bevestigd:  Australië, België, Rusland, Oekraïne, Noorwegen, Zweden, Finland, Portugal, USA, Israël, Frankrijk en Zwitserland. De bekendste Belgische deelnemers zijn Jeroen De Vroe, Delphine Meiresonne, Julie De Deken, Jorinde Verwimp, Dominique Mohimont, Mario Van Orshaegen en Philippe Vermeulen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *