Kape-Dames promoveren naar 1ste Landelijke afdeling


Tijdens een middagje atletiek in Bornem heeft de damesploeg van KAPE – de Koninklijke Atletiekclub Kapellen – de overwinning behaald in de “Beker van Vlaanderen Alle Categorieën Dames”. Met een ruime voorsprong van 14 punten leverde deze zege in 2de Landelijke afdeling meteen de promotie naar een hogere afdeling op. Volgend jaar treden de dames aan in 1ste Landelijke afdeling.
Met een gezonde mix van jong en wat ouder plaatsten de KAPE-dames zich van bij de start aan de leiding tijdens deze interclub. Met een dubbele overwinning van Laura Bonte werd een maximum aan punten binnengehaald. Op de 100 m zette ze met 12”74 de snelste tijd neer van het hele lot en op de 100 m horden knalde ze na 15”13 over de eindstreep, meteen een nieuw persoonlijk record en een clubrecord bij KAPE. Op de 200 m liep Liesse Himpens met 26”47 naar een 3de plaats en op de hele baanronde – de 400 m – finishte Maïté Bultheel als 5de in 63”19.
Voor de middenafstanden kwamen de jongste deelnemers aan bod. Op de 800 m eindigde cadet Jolien Denis als 5de in 2’28”24 en op de 1500 m ging die andere cadet Renée Eykens met de overwinning aan de haal in een tijd van 4’49”38. Carina Michiels – de enige master in het gezelschap – nam de 3000 m voor haar rekening. Met een tijd van 12’06”34 werd ze 7de.
De springnummers waren voor rekening van Bo Van den Wyngaert en Merel Folens. Bij het hoogspringen eindigde Bo in een pakketje deelnemers die allen 1 m 45 als beste prestatie neerzetten. Het aantal gelukte pogingen op lagere hoogten deed haar op een 8ste plaats uitkomen. Merel landde na 4 m 94 in de zandbak bij het verspringen, goed voor een 7de stek.
Junior Saraya Richter dubbelde op de werpnummers. Bij het kogelstoten werd ze met 10 m 76 als 2de afgevlagd. Bij het discuswerpen landde haar schijf na 30 m 59, goed voor een 5de plaats. Liesbeth Bardyn wierp de speer naar 27 m 43, wat de 4de prestatie van de namiddag opleverde.
Al deze prestaties zorgden er voor dat de KAPE-dames bij de tussenstanden telkens op de pole-position bleven staan. In de afsluitende 4 x 100 m zetten ze dan nog de kers op de taart. Het kwartet Merel Folens, Annelies Van Hooydonck, Laura Bonte en Liesse Himpens knalde naar de overwinning in deze aflossing met een eindtijd van 49”71, meteen ook een nieuw clubrecord.
In de eindstand werd KAPE – met een ruime voorsprong van 14 punten – eindwinnaar van deze “Beker van Vlaanderen”. Het Kapelse team haalde 124 punten, de tweede in de stand – ABES uit Edegem – sloot af met 110 punten en nummer drie – AVKA Kontich-Aartselaar – verzamelde 101,5 punten. Deze overtuigende overwinning leverde KAPE de promotie naar 1ste Landelijke afdeling op. Daar kunnen ze volgend jaar – in een sterker gezelschap – opnieuw hun kwaliteiten tentoonspreiden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *