Kamperen op idyllische locatie

PUTTE – Het kasteel Ravenhof ligt in het Moretusbos met achter het kasteel een prachtige vijver. Een droom om daar te kamperen, maar dat wordt niet toegelaten door het Agentschap Natuur en Bos.

“Het idee om er te kamperen werd eigenlijk vorig jaar opgevat. Helaas wegens de corona kon dit niet doorgaan”, zegt Tine Heymans van de dienst vrije tijd, cultuur en toerisme. Deze activiteit, die kadert in ‘Stabroek Zomert’, is een unieke kans, want onze dienst kreeg voor het kampeergebeuren uitzonderlijke toestemming van het Agentschap voor Natuur en Bos om 20 kampeertenten te mogen opslaan. De inschrijvingen liepen vlot binnen, helaas moesten we er veel teleurstellen, de vraag was groter dan het aanbod. Eindelijk hebben zo’n 60 gelegenheidskampeerders de nacht rond de vijver aan het kasteel doorgebracht.  Volgend jaar gaan we proberen opnieuw een camping op te richten”, zegt Tinne.

De formule van het kamperen kan je vergelijken met half-pension. ’s Avonds werden de kampeerders getrakteerd op frietjes  à volonté van frituur Maxi. Nadien was er een optreden van Patrick De Deken dat zeer geapprecieerd werd.  De mooie verlichting zorgde voor een unieke sfeer op het kampeerterrein.  ’s Morgens stond het ontbijtbuffet klaar.


Alle deelnemers waren zeer positief over het evenement. Voor sommige werd het een eerste geslaagde kampeerbelevenis. De kampeerders hadden goed geslapen en van dat ‘beetje’ regen trokken zij zich niets aan. “Een echte kampeerder moet tegen alle weersomstandigheden kunnen”, klinkt het!

 De cultuurdienst van Stabroek kon rekenen op de hulp van leden van de cultuurraad. Een vlotte service zorgde er voor dat het de kampeerders aan niets ontbrak.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder