Kalmthout gaat voor rookvrije speel- en sportterreinen

rookvrij sportpark (foto gemeente Kalmthout)

KALMTHOUT – Op de Werelddag Zonder Tabak op 31 mei vroeg gemeente Kalmthout – samen met de andere gemeentes van Eerstelijnszone Noorderkempen – aandacht voor roken en de gevolgen ervan. “We gaan voor meer rookvrije plekken in openlucht. We willen onze inwoners bewuster maken van de gevolgen van roken en zowel hen als de omgeving gezonder maken”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

Rookvrije speel- en sportterreinen
“Zien roken, doet roken. Daarom maken we onze speel- en sportterreinen rookvrij”, vertelt Silke Lathouwers, schepen voor milieu en jeugd. “Dat is een gezondere situatie voor zowel de spelende kinderen als de bezoekers die er zouden roken. Een gezonde jeugd zorgt op termijn voor een gezonder leven.”

Lukas Jacobs: “We organiseren nog initiatieven naast het rookvrij maken van speel- en sportterreinen om Generatie Rookvrij extra in de kijker te zetten. Zo is er elk jaar een beloning voor de actiefste ‘rookvrije klas’ van Instituut Heilig Hart in Kalmthout. Zij werken ieder jaar actief rond het thema. De gemeente trakteert de winnende klas op een dagje in een pretpark.”

“Daarnaast is er een werkgroep voor verslavingspreventie en mentaal welbevinden die acties uitwerkt rond verslavingen”, besluit schepen Lathouwers. “Zo wil Kalmthout zich blijven inzetten om een gezonde gemeente te zijn voor iedereen.”

INFO: www.generatierookvrij.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *