Kabas, een jaar lang in de kijker

BRASSCHAAT – Kabas aan de Augustijnslei 115-117 in Brasschaat is reeds 20 jaar het kansarmoedeproject van het plaatselijke OCMW.  Het is een open huis dat zorgt voor materiele hulpverlening en organiseert met regelmaat activiteiten of uitstappen, waar gezinnen met een laag inkomen aan kunnen deelnemen. OCMW-Brasschaat stuurt deze mensen vooreerst naar Kabas.
Een 150-tal gezinnen uit de gemeente, ook asielzoekers, zijn er “arme-vaste klant…”
Kansarmoede in Brasschaat is pertinent aanwezig, in elke wijk. Immers, de grens van kansarmoede is snel bereikt, zeker in tijden van crisis. Die armoede is minder duidelijk herkenbaar.
De oorzaak ervan ligt meestal op het vlak van de 4 W’s:  wonen-werken-weten-welzijn…. En dan ondersteunt Kabas daadwerkelijk met een toereikende hand. Niet alleen als plek van ontmoeten alleen, maar tevens met een gevarieerd vrijetijdsaanbod, een eigen tweedehandsboetiek en ja zelfs daadwerkelijk met tewerkstelling….
Kabas viert feest. Feest voor de minstbedeelden in onze maatschappij. Tot 31 augustus 2012 worden tal van activiteiten gepland. Uitstappen, projecten, verpakt in een feestelijk jasje. Een bezoek van sinterklaas, kerstmaaltijd, paasontbijt en zelfs een rasechte barbecue. Een fuif, quiz of cinemabezoek, het behoort tot de mogelijkheden.
Kabas zoekt …
Kralen, parels en knopen voor diverse knutselnamiddagen.
Potten, pannen, bestek, serviezen, babymateriaal, bedjes, boxen en buggy’s.
Ook fietsen die mits een kleine opknapbeurt weer rijvaardig kunnen gemaakt worden. het eigen fietsatelier verwacht veel tweewielers…
Voor nadere info:  An Rombouts   03.650.25.57    of    an.rombouts@ocmwbrasschaat.be
Tip:  straks komt Kerstmis eraan:  helpt U mee Kabas  gelukkigen maken?           erjee

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder