Ju-Jitsu Ippon Zwijndrecht succesvol op Grandslam Parijs Open.

jiu jitjsi


België vaardigde twee duo koppels af en beiden haalden de finale ! Goud was er voor Ben Cloostermans en Bjarne Lardon na winst in de finale tegen de broers Michielsen van Bushido Zandvliet, eindstand 92-89,5. Voor Ben en Bjarne meteen raak bij hun eerste deelname bij de seniors !
In de halve finale stonden ze voor een bijna onmogelijke opgave tegen het Nederlandse topduo Assman-Bunnik en al jaren de nummers 1 op de wereld.
Halfweg de partij stonden Ben en Bjarne op 1,5 punt achterstand, het ongeloof bij de Nederlanders was dan ook groot toen onze jongens na een geweldige terugkeer toch nog met de overwinning gingen lopen met 1 punt verschil, wereldklasse !
De broers Michielsen wipten in de halve finale de regerende Franse wereldkampioenen Beovardi-Beovardi met 4 punten (88-84) terwijl dit op het WK in november nog omgekeerd was.
In het fighting behaalde Stefanie Wauters brons bij de –70 kg tegen de Russische Ivanova.
Onze oudgediende Sami Loussif (juli ‘77) pakte brons in de –85 kg na winst tegen de Deense wereldkampioen Willard. In de halve finale verloor hij slechts nipt tegen de nr. 2 van de wereld Ivan Nastenko uit Oekraïne.
Tom Delange behaalde na een zware loting een mooie vijfde plaats in de –69 kg, Yazid Dalaa van JJC Luchtbal deed er nog een zilveren medaille bij in de –62 kg.
Proficiat aan allen !
Op de foto: 5 leden van Ippon Zwijndrecht en de broers Jordi en Jahro Michielsen naast bondscoach Leon Verbraeken

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *