Jorg Van Daele werkte in Indië

Jorg Van Daele nam deel aan het symposium in Indië

De 47ste symposium van beeldhouwer Jorg Van Daele was weer heel speciaal in het prachtige Udaipur Rajastan Indië. Het symposium vond plaats tijdens het jaarlijkse Holli festival, het festival om de nieuwe lente te vieren en om het beste voor het nieuwe jaar te wensen.

Het Holli festival is een kleurrijke bedoening

Traditioneel gebeurt dit met elkaar vol kleurrijk poeder te smeren zodat iedereen van kop tot teen beschilderd lijkt. Het leverde wondermooi beelden op. Twee dagen werd er gedanst en gefeest met de dorpelingen. De deelnemers werkten in een klein heel armoedig dorpje een uurtje buiten Udaipur, stad van de meren, in heel mooi bergachtig gebied .

15 artiesten namen deel, meeste uit India maar ook uit Zuid-Afrika, Canada en Jorg Van Daele vertegenwoordigde België. Het symposium vond plaats van 27 februari tot 14 maart 2023.  

Van Daele maakte er een beeldhouwwerk, Struggle for Peace, in plaatselijke roze marmer 190 cm x 110 cl x 20 cm. Het lijken allemaal verschillende stenen die balanceren voor vrede in de wereld. “Waarmee ik de complexiteit en de fragiliteit van het gegeven wil uitbeelden.  Wat me opviel was dat de straatarme dorpelingen enorm veel respect hadden voor ons en fier waren dat we mee dansten en feesten voor Holli. Twee weken totaal vegetarisch eten en elke dag een yoga sessie, het was eens iets anders. We werkten en sliepen in the Art Junction Resisency Uadaipur van Chiman Dangi.” ,vertelt Jorg Van Daele

het beeldhouwwerk, Struggle for Peace

www.jorgvandaele.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder