Jongeren blussen brand in Kapellen

Even een brandweerspuit uittesten

KAPELLEN – Op zondag 17 september hield het brandweerkorps van Kapellen, dat deel uitmaakt van de brandweerzone Rand, haar jaarlijkse opendeurdag aan de kazerne, gelegen aan de Essenhoutstraat en het Marktplein van Kapellen.

Traditioneel werd er animatie voorzien voor de kinderen en waren er doorlopend demonstraties, zoals het openen van een slotvaste veiligheidsdeur en het blussen van een oververhitte frietketel. Er werd ook een demo-interventie gedaan waarbij een incident met gevaarlijke stoffen gesimuleerd werd.

Het openen van een slotvaste veiligheidsdeur

Kinderen konden spuiten met de brandweerslang of een ritje maken met de brandweerwagen. Er waren springkastelen en een grimestand voorzien en er kon een echte brandweerhelm aangekocht worden.

een toertje met de brandweerwagen

In de kazerne en op het aanpalend terras  genoten de vele bezoekers van een drankje en een hapje.

Jeugdbrandweer

Enkele leden van de jeugdbrandweer met hun begeleiders

De toekomstige brandweerlui van de jeugdbrandweer Stabroek mochten tonen wat zij al in hun mars hebben. “Het is de eerste keer dat zij een demonstratie voor zoveel volk mogen geven en zijn dan best ook wat nerveus”, zegt Tony Franquet begeleider van de jeugdbrandweer.  De jonge brandweerlui  kwamen met een grote brandweerwagen toe en moesten een brand blussen en een slachtoffer uit een auto bevrijden. En daar kwam het groot materiaal aan te pas.  De brandweerlui in spé deden het voortreffelijk.

 

https://vrijwillige.brandweerzonerand.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *