Jongerbands krijgen repetitieruimte op site Hemelrijk te Essen

De Essense jeugdraad vraagt al lang een repetitieruimte voor lokale muziekgroepjes.  Op het gelijkvloers van het sportcomplex Hemelrijk zijn twee naast mekaar liggende ruimten. Het ene lokaal zal worden ingericht als repetitieruimte voor groepjes tot 5 muzikanten, de andere ruimte als bergplaats met lockers.  Zo moeten de gebruikers niet telkens al hun spullen verhuizen.
“Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets, er is een ruime parking en er zal geen geluidsoverlast zijn naar omwonenden.  De recreatieweide achteraan met de cage-soccer en een skatepark is nu reeds een ontmoetingsplek voor jongeren.  Bovendien is er een aparte toegang, en sanitair dat zelfs rolstoeltoegankelijk is”, zegt Helmut Jaspers (sp.a), schepen van jeugd.
“In het gemeentebudget is er een bedrag van € 15.000 voor de inrichting en uitrusting van een repetitieruimte.  Daarmee zal geluidsisolatie worden aangebracht, een zanginstallatie worden aangekocht en de ruimte ingericht.”.
We zullen trouwens zeker ook nog een aantal muziekgroepjes contacteren, zodat we in de mate van het mogelijke rekening kunnen houden met hun suggesties en praktische tips.
“Intussen bekijken we de verdere uitwerking, welke vergunningen nodig zijn en maken we een retributie- en gebruiksreglement op.  Ook onderzoeken we hoe de repetitieruimte kan toegevoegd  worden aan het elektronisch reservatiesysteem”, aldus Helmut Jaspers.
De jeugdraad is alvast tevreden dat er na vele jaren eindelijk een doorbraak is in dit dossier.  “Door de verwezenlijking van een repetitieruimte is er ook voor de muzikale jeugd eindelijk een oplossing. Hopelijk zorgt dit ervoor dat veel Essense bands op een professionele manier kunnen repeteren en doorbreken in de muziek.”, zegt jeugdraadvoorzitter Steff Nouws.
Bedoeling is om de repetitieruimte zeker tegen september in gebruik te nemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *