Brasschaat: Vesalius betoogt!

betoging


14 maart verzamelden ruim 200 vakbondsleden, bewoners, familie-, personeelsleden en veel sympathisanten van woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat-centrum voor een heuse betoging.
Al lang is er sprake van privatisering met de vrees voor minder kwalitatieve dienstverlening, ontslagen, enz. “Reeds meerdere malen werd er een beslissing aangekondigd maar iedereen blijft tot op heden met veel onzekerheid en vragen zitten” zo klinkt het.
De bezorgdheid is groot: het behouden van een woonzorgcentrum waar professionele hulp, menselijkheid, warmte en gezelligheid de grote troeven nu zijn en voor altijd zullen blijven. Ingetogen, goed georganiseerd met politiebegeleiding maar met de nodige toeters en bellen ging de stoet van het Kerkplein Brasschaat-centrum naar het gemeentehuis.
Daar werd een delegatie ontvangen door waarnemend burgemeester Koen Verberck en OCMW-voorzitter Bart Brughmans (schepen van financiën, senioren, armoedebestrijding en lokaal sociaal beleid).
Na kort overleg sprak Rob Eeman (één van de vakbondsafgevaardigden) de sympathisanten toe: “In het verleden werden we steeds op een zijspoor gezet, er werd vanalles beloofd, we werden aan het lijntje gehouden. Het is nu tijd voor openbare OCMW-raden. Op 25 maart willen de vakbonden een duidelijke uitspraak. Als men beslist morgen over te stappen naar Zorgbedrijf Antwerpen mag dit niet de garantie zijn voor een overname door een commerciële groep. Het was een geslaagde, ordelijke betoging tijdens dewelke de permanentie in het zorgcentrum werd gewaarborgd. Staken is niet onze doelstelling, maar als er nu niemand luistert naar onze argumenten kunnen we niet anders. Nogmaals de zorg voor onze bewoners blijft een prioriteit.”
Na afloop stelde OCMW-voorzitter Bart Brughmans: “ik begrijp de ongerustheid bij de vakbonden maar het gaat hier niet over een privatisering. Vorig jaar werd een procedure opgestart betreft het samenwerken met Woonzorgcentrum Vesalius. 6 Kandidaten toonden interesse, het Zorgbedrijf Antwerpen is er als eerste (beste) partner uitgekomen. Dit zorgbedrijf is een publieke en geen privé-partner. Tweede denkpiste is dat wij zelfstandig een agentschap oprichten ook gekoppeld aan een rechtspositieregeling voor het nieuwe personeel. Voor het huidige personeel verandert er niets, het huidige personeel wordt overgenomen met alle rechten en plichten. Eventueel kan een deel van de logistieke personeelsleden herplaatst worden in Klina, vzw Rotonde, enz. Nogmaals ik begrijp de ongerustheid.”
(Luc Rampart)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *