Jochem Vermeulen: Vlaams kampioen 800 m scholieren

web-Jochem---KVV-Sch-15.08.2014_2
5 atleten van de Kapelse atletiekclub KAPE trokken op vrijdag 15 augustus naar het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” in Ieper, eentje bij de cadetten en de rest bij de scholieren. Met goud voor Jochem Vermeulen op de 800 m en brons voor Jordi Van den Eynden op de 110 m horden werd dit een échte “Hemelvaart”.
De enige cadet – Lander Vermeulen – pakte bij zijn eerste worp bij het speerwerpen uit met 41 m 29, een worp die hem een plaatsje in de finaleronde opleverde. Deze eerste worp bleek uiteindelijk ook zijn beste te zijn, wat hem een 8ste plaats opleverde in de eindstand.
Bij de scholieren-meisjes ging Jolien Denis voor haar officieel debuut op de 3000 m. Met 11’21″00 zette ze voor zichzelf een nieuwe richttijd én meteen het minimum voor deelname aan het Belgisch kampioenschap – later op het seizoen – neer. Op dit Vlaams kampioenschap was deze tijd goed voor een 5de plaats.
In het korte werk bij de scholieren-jongens kwam Jeroen Gommers uit op de 100 m en 200 m. Geplaagd door de wind op de atletiekpiste werd hij met 11″90 op de kortste afstand 5de in zijn reeks, over de dubbele afstand deed hij het in 24″35 als 4de van zijn reeks.
Jordi Van den Eynden zocht het – klassiek – in het hordenwerk,  ditmaal over de 110 m en de hoge horden. Met een tijd van 15″00 – een nieuw persoonlijk record – werd hij 3de, de bronzen medaille om de hals werd dan ook zijn deel op het Ieperse podium.
Blinken deed het ook voor Jochem Vermeulen, al werd het in tijd een klein verschil met de nummer twee op de 800 m bij de scholieren-jongens. Jochem werd afgeklokt na 1’56″51, goed voor de Vlaamse kampioenstitel en de gouden medaille. En opnieuw met de bevestiging dat Jochem momenteel de top is in zijn categorie.