Jerry en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van cafés De Klok en ’t Zwart Schaap

Jerry Adam en Sharon De Nil, de nieuwe uitbaters van cafés De Klok en ’t Zwart Schaap

STABROEK – Café ’t Zwart Schaap en café De Klok op de Dorpsstraat in Stabroek hebben sinds dinsdag 26 oktober nieuwe uitbaters. Het koppel Jerry Adam (38) en Sharon De Nil (35) nemen de volkscafés over van Patrick Cornelissens, die de cafés in 2017 overnam. Jerry, bestuurslid bij de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek, en Sharon zijn een welgekend koppel in Stabroek en zien met deze overname een droom in vervulling gaan.

Jerry Adam, Patrick Cornelissens, Sharon De Nil en Anthe Cornelissens

In 2017 nam Patrick Cornelissens volkscafés ’t Zwart Schaap en De Klok over van de familie Marcus. Samen met zijn zoon Anthe maakten ze er vier jaar het mooie weer. Tot dinsdag 26 oktober. Na een officiële handtekening zijn het getrouwde koppel, Jerry Adam (38) en Sharon De Nil (35) de nieuwe uitbaters van de twee cafés. Ze huren de cafés van de familie Vandermolen, al huurt de familie Vandermolen ’t Zwart Schaap zelf van Mariette De Backer.

Het idee om de cafés over te nemen kwam er een maand geleden. Sharon: “In september zei ik nog met een lach en een zwans dat ik dat wel zag zitten. Ik dacht wel dat het echt iets voor mij was en dan zijn we daar serieus over gaan nadenken.” Eind september besloten ze dan naar uitbater Patrick te stappen. “We hebben zelf het initiatief genomen en hebben de vraag aan de Pat gesteld. We hebben dan een ja gekregen en daar zijn we hem nog altijd zeer dankbaar voor.”, zegt Jerry.

Vanaf deze week nemen ze de cafés al over. Het enthousiasme is groot: “Ik ben af en toe al eens komen helpen en ik vind het wel leuk om zo tussen de mensen te staan. Het gevoel zit goed en heb er echt goesting in om dit te doen.”, vertelt Sharon, Jerry vult aan: “Het zijn twee dorpscafés, dus dat is echt plezant. Er valt altijd iets te beleven en we zijn zelf altijd naar deze cafés geweest, dus we kennen iedereen. Het is een droom die uitkomt.”

Sharon werkte sinds 2014 als zelfstandige in de crèche van de Sint-Catharinaschool, maar daar stopt ze nu mee. “Ik ga actief bezig zijn met de cafés. In de week zal ik in ’t Zwart Schaap staan, in het weekend zal ik bijspringen in de Klok waar nodig.” Jerry daarentegen zal zijn huidige job behouden. “Sharon is de kapitein. Ik blijf mijn job als dispatcher in de haven doen, maar dankzij mijn shiften kan ik veel bijspringen.” En daarnaast willen ze nog voldoende tijd doorbrengen met hun kinderen, Bazil en Marilou.

Grote plannen hebben ze niet, want aan een echt dorpscafé moet je niets veranderen, aldus Sharon. “We gaan het gewoon houden zoals het al die jaren uitgebaat is.” Ook Jerry, die zelf voetbal speelt bij caféploeg De Klok, heeft dezelfde visie. “Het zijn twee dorpscafés waar veel verenigingen aan vasthangen. Daar moet je niets aan veranderen en dat willen we zo houden.”

Het koppel is welgekend in beide cafés, maar toch was het uitkijken naar de reacties. Jerry: We hebben eerst het personeel ingelicht, zij zijn alvast enthousiast.” Sinds dinsdag werd ook het grote publiek ingelicht. “Afgelopen weekend waren er al veel geruchten, dus was het moeilijk om te zwijgen. Maar nu krijgen we veel positieve reacties.”, zegt Sharon. “Mijn telefoon heeft nog niet stilgestaan, dus iedereen is wel enthousiast.”, sluit Jerry af.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder