Jerommeke en de fietsen…!

Woensdagmorgen 1 juni, daags voor het verlengde Hemelvaartweek-end, zijn 2 robuuste arbeiders druk in de weer in de Korte Vredestraat in Kapellen.  Er moeten 4 zware  “bollen” de grond in. Die wegen per stuk zowat 250 kg. Deze ‘parkeer-ontraders’ komen er trouwens niks te vroeg. Argeloze klanten  van het winkelcentrum en andere bezoekers van enkele bankfilialen, deinzen er niet voor terug hun ‘tufferke’ er pardoes efkes  achter te laten. Dat zal niet meer gaan:  gedaan!  En maar goed ook: er is toch parkeergelegenheid voldoende in centrum Kapellen?
Wat blijkt verder?  Ook fietsen mogen er sedert zondag 29 mei niet meer gestald of achtergelaten worden. Op een 5-tal borden wordt  dat maar al te duidelijk aangegeven. Wat zagen wij ter plekke?  Een 15-tal tweewielers her en der verspreid en in een hoekje een serie supermarktwinkelkarren die er voorzeker ook niet thuishoren!  Het is op en rond het pleintje echt niet zo netjes. ook de nabijheid van de bushalte heeft daar eveneens mee te maken. De drukke plek mist de nodige netheid en daar kunnen we  allemaal  wel aan verhelpen.
Zowat 20 minutjes later hebben 2 sterke ‘Jerommekes’ hun 4 bollen steevast geplaatst. De zon begint duidelijk te priemen.
Het parkeren in het Vredestraatje is verleden tijd…
Of wij deze 2 stoere binken in ons verslag bij naam mochten vernoemen?
‘Jazeker’, aldus nummer 1. ‘Ik heet Julle,  van Julien.’ De Polder: ‘enne….uw maat?’ Die heet….Jerome…’ Inderdaad…dacht ik…zeker familie van sterk Jerommeke….!               erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *