Jelle Massart haalt finale op Europese kampioenschap

Naar Rusland dankzij steun polderdorpen


Berendrecht – Jelle Massart vertrok eind april naar Sotsji in Rusland om deel te nemen aan het Europese kampioenschap dubbele minitrampoline. Met een finaleplaats zette hij daar in elk geval een knappe prestatie neer. Deelnemen voor de jonge Berendrechtenaar was mogelijk dankzij onder meer een sponsoractie in de polderdorpen. De nieuwe uitdaging is het wereldkampioenschap dit jaar in Azerbeidzjan.

“De doelstelling om in Rusland de finale te halen is bereikt en daar ben ik zowel blij als fier op. Mijn finalesprongen waren niet geweldig. Ik maakte wat technische foutjes. Omdat ik mijn doel had bereikt, nam ik ook risico en deed sprongen waar ik nog niet voldoende voor had getraind. Mits perfecte finalesprongen zat er misschien wel een vijfde plek in, maar een medaille in de wacht slepen is op dit moment net iets te hoog gegrepen”, legt Jelle Massart uit. Nu wil hij zich volop concentreren om zich te kwalificeren voor het WK in Azerbeidzjan later op het jaar.
Jelle Massart is in het wereldje van de dubbele minitrampoline geen onbekende. Zijn sport is bij het grote publiek minder gekend, maar oogt in elk geval heel sensationeel.

Met zijn deelname aan het Europees kampioenschat in het Russische Sotsji is de Berendrechtse gymnast niet aan zijn proefstuk toe. “Klopt. Sedert 20115 nam ik al deel aan enkele wereldkampioenschappen voor de jeugd in het Deense Ordense, de Bulgaarse hoofdstad Sofia, St.-Petersburg in Rusland en het Japanse Tokio deel. Ook het in EK in Baku was ik van de partij. Twee jaar geleden veroverde ik een finaleplaats op de World Cup in Valladolid. Bij de start van het nieuwe wedstrijdseizoen in 2020 verbrak ik een Belgisch record en kon ik me selecteren voor het EK in het Zweedse Göteberg. En dan kwam corona. Het Europees kampioenschap werd een jaar uitgesteld en de organisatie van het kampioenschap verschoof van Göteberg naar het Sotsji.”

Dank u
Jelle Massart : “Je hebt al door dat je er met mijn sport financieel niet beter van wordt. Zelfs de wereldtop kan niet leven zijn sport. Onze sport kost geld, reis- en verblijfskosten betaal je zelf. Als student is dat geen vanzelfsprekendheid. Om al die reizen naar kampioenschappen te kunnen betalen, organiseerde mijn moeder de voorbije jaren sponsoracties. We konden rekenen op een geweldige steun van de mensen uit ons dorp. Ik ben hen ontzettend dankbaar voor die poldersolidariteit. Het motiveert me om in Sotsji het beste van mezelf te geven. Dat is het minste wat ik hen kan teruggeven”, legt Jelle uit. Hij is echter ook realist. De beste gymnasten komen uit Portugal, Spanje en het ontvangende Rusland.
“Eén foutje, één keer je vingers, je tenen of je benen niet gestrekt en je krijgt strafpunten. Als je valt bij het neerkomen, kan je het vrijwel zeker vergeten. Hoe hoog je springt heeft echter geen invloed op je ranking”, zegt Jelle Massart uit ervaring.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder