Essen schenkt aandacht aan welzijn schoolkinderen

Het project Op-Boksen werd voorgesteld op in GVB Vincentius te Essen 17 mei

Dat het moeilijke tijden zijn voor iedereen, daar zijn we het allemaal over eens. Kinderen kunnen alle veranderingen, onzekerheden en angsten die deze pandemie meebrengen niet altijd goed plaatsen. Vanuit enkele Essense lagere scholen kwam de vraag om de nodige aandacht te besteden aan deze doelgroep.

Drie ondersteunende acties
Essen is een van de 30 Warme Gemeenten die met Warme William aandacht schenkt aan het emotionele welzijn. Hierbij is een luisterend oor heel belangrijk. Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert. De gemeente stelde drie ondersteunde acties voor aan alle Essense Lagere scholen. Ze mochten hierbij zelf een keuze maken of een eigen actie toevoegen.

Actie 1 – Geluksmuur
In de school wordt een ‘geluksmuur’ gemaakt.  De gemeente voorziet een grote Warme William-sticker met als opschrift ‘dit zijn mijn kleine gelukjes’. De kinderen schrijven hun gelukjes op post-its en hangen deze op de muur. Zo worden de gelukjes zichtbaar en leren ze van elkaar.

Actie 2 – Gevoelsboekje
De kinderen krijgen een ‘gevoelsdagboekje’. Dat is een soort van dagboek waarin ze hun gevoelens kwijt kunnen. Hebben ze ergens heel erg om moeten lachen? Of werden ze ergens boos of verdrietig om? Konden ze daar met iemand over praten? Als ouders aan de hand van het boekje merken dat hun kind nood heeft aan een goed gesprek of externe hulp, dan vinden ze in dit boekje meteen ook een verwijzing naar de juiste hulpverlening.

Actie 3 – OP-Boksen
We moeten allemaal OP-Boksen tegen corona. Met een boksinitiatie kunnen ze hun frustraties uiten op een sportieve manier. We organiseren een initiatie boksen voor de leermeesters lichamelijke opvoeding zodat zij tijdens de LO-les de principes van het boksen kunnen overbrengen op de kinderen. Door een boksbal en bokshandschoenen ter beschikking te stellen én de kinderen de juiste manier van slaan aan te leren, kunnen zij hun frustraties gekanaliseerd kwijt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder