Jef Van den Bergh wil garanties voor leefbaarheid Ekeren-Donk

CD&V volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh heeft woensdagmiddag in de commissie Infrastructuur bij minister Inge Vervotte (CD&V) gepeild naar de gevolgen van de  ontwikkelingen aan spoorlijnen 12 en 27A voor de leefbaarheid van de omwonenden. Infrabel voorziet een uitbreiding van de lijn 27A en een uitwijkbundel langsheen lijn 12, waardoor de capaciteit van deze lijnen zou worden verhoogd.
Jef Van den Bergh kaartte, op verzoek van CD&V-districtsschepen Koen Palinckx, de ongerustheid aan die onder de buurtbewoners leeft over het indammen van geluids- en andere vormen van overlast die deze uitbreiding met zich mee zou brengen. Hij gaf aan dat het gebied watergevoelig is en nu al een druk verkeersknooppunt vormt. Hij hoopt dan ook dat Infrabel de nodige compenserende maatregelen voor de wijk voorziet. Concreet denkt hij aan twee overwegen voor fietsers en voetgangers, een verlenging van de geluidsschermen ter hoogte van de woonwijk Oude Landen en het uitvoeren van trillingsmetingen met aangepaste preventieve maatregelen. Hiermee sluit hij zich aan bij de eisen van de Ekerse districtsraad.
Minister Vervotte antwoordde oor te hebben naar de verzuchtingen van de bewoners. Maar ze gaf ook aan Infrabel niet te kunnen dwingen deze maatregelen op zich te nemen. Ze beloofde wel de resterende knelpunten persoonlijk aan te kaarten bij de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder. Infrabel liet alvast weten een nieuw infomoment voor de omwonenden te zullen organiseren wanneer de plannen verder zijn uitgewerkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder