Jef De Feyter is de kasseikoning in eerste Bibberkoers

Jef De Feyter is de kasseikoning

STABROEK – Op zaterdag 18 maart heeft Jef De Feyter de eerste editie gewonnen van de Bibberkoers, in de Torenseweg in Stabroek. 38 trotse wielrenners gingen de strijd aan in verschillende battles om als eerste de kasseistrook over te fietsen. De Bibberkoers is een initiatief van fietswinkel Bikeaholic.

Zaakvoerder van Bikeaholic, Dennis Geuens, kwam met het idee om een koers te organiseren op de Torenseweg. “Dat idee speelde al lang in mijn hoofd. We hebben hier in Stabroek een prachtige kasseistrook met de Torenseweg. Het zou spijtig zijn moesten we daar niets mee doen. En met zo’n mooi weer kan het alleen maar een toffe editie worden”, vertelt Dennis tijdens een stralende eerste editie van de Bibberkoers.

Het concept
Met 38 deelnemers is de eerste editie van de Bibberkoers al meteen geslaagd. “Ze starten met battles van 1 tegen 1 en wie als eerste de Torenseweg overfietst, gaat door naar de volgende battle. In de halve finales hebben we 2 reeksen van 5 wielrenners waarbij de eerste 2 doorgaan naar de finale. Dan strijden ze met 4 voor de overwinning.”

Finale
En in die finale namen Jef De Feyter en Maeron Peeters het op tegen de broers Ruben en Arne Van Riel. Voor de vierde keer reden ze al over de Torenseweg en Arne en Jef sloegen al onmiddellijk een bres. Het tempo van leider Jef lag zo hoog dat ook Arne er niet meer over kon. Jef De Feyter wint de eerste editie voor Arne Van Riel en wint een Eddy Merckx-racefiets. Maeron Peeters wordt derde en Ruben Van Riel vierde.

Alle aanwezige supporters konden tijdens de verschillende battles genieten van een pintje en een frietje op het terrein van Drankenservice Vandermolen. Nadien volgde nog een afterparty bij Stafort, met onder meer Vic Smetley and the Bastards.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *