Eerste minister Alexander De Croo opent nieuwe site aan Bruggeske

Premier De Croo onthulde samen met burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) de inhuldigingsplaat voor het nieuwe administratief centrum, het vrijetijdsloket en het dienstencentrum.

KAPELLEN – De Eerste Minister van België, Alexander De Croo (Open Vld) heeft de nieuwe site aan het Bruggeske in Kapellen officieel geopend. In het bijzijn van het gemeentebestuur onthulde De Croo samen met burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) de inhuldigingsplaat voor het nieuwe administratief centrum, het vrijetijdsloket en het dienstencentrum.

Premier De Croo heeft bewondering voor de verwezenlijkingen van Kapellen

De nieuwe site aan ’t Bruggeske is al enkele maanden open, maar op zaterdag 18 maart opende Premier Alexander De Croo officieel het administratief centrum, het dienstencentrum en het vrijetijdsloket. Burgemeester Dirk Van Mechelen was dan ook zeer verheugd met de aanwezigheid van De Croo. “Dit project heeft bloed zweet en tranen gekost, maar we zijn ontzettend vereerd dat we in het bijzijn van de Eerste Minister de site officieel kunnen openen”, aldus de burgemeester.

“Het is ondertussen 40 jaar geleden dat we de wijken Zilverenhoek, Hoogboom en Kapellenbos hebben geïntegreerd in onze gemeente. Sindsdien zijn we uitgegroeid naar meer dan 27.000 inwoners. ”De gemeente moest investeren in meer infrastructuur voor sport, jeugd, cultuur en gemeentelijke diensten. “In 1985 hebben we deze site aangekocht, maar in 2009 moesten we de volledige site saneren, door de historisch grote vervuiling door de voormalige wasserij.”

Toch haalde Kapellen een voordeel uit de sanering. “De sanering resulteerde in een ambitieus project en gingen we de unieke uitdaging aan die startte met zaal De Lux en nadien de volledige site hier die we vandaag inhuldigen. Met dit project geven we de inwoners waar ze recht op hebben.”

De inhuldigingsplaat

De Eerste minister Alexander De Croo heeft bewondering voor de verwezenlijkingen van Kapellen: “In tijden van corona en de oorlog in Oekraïne is het niet gemakkelijk als gemeente om te investeren in grote projecten zoals deze. Jullie hebben daarmee het tegendeel bewezen. Proficiat met jullie nieuw administratief centrum, dienstencentrum en vrijetijdsloket. De diensten die jullie hier hebben, kunnen inwoners helpen met het nastreven van hun doelen en dat is ontzettend belangrijk.

Premier De Croo en burgemeester Dirk Van Mechelen

Logo
In het administratief centrum hangt ook het nieuwe logo van Kapellen. Het logo is de letter K met 4 kleuren in. De 4 kleuren staan voor de vier wijken in Kapellen, de 2 groene kleuren voor het bosrijke karakter en de gele en blauwe kleur voor de kleuren van Kapellen.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *