Jazzmuzikant Norbert Detaeye te gast in Ravenhof

 

Norbert Detaeye beweegt zich in de jazz- en blueswereld sinds 1965. Hij was van 1966 tot 1987 pianist/zanger bij de legendarische Jeggpap New-Orleans jazzband, in die dagen het huisorkest van de Honky Tonk Jazzclub in Dendermonde. De daaruit ontstane veelvuldige contacten met de “living legends” uit New-Orleans zetten hem in de zeventiger jaren aan verschillende malen naar de Crescent City te reizen om er in de baptist churches, de dance en jazzhalls én in de straten van de zwarte wijken de lokale muziek van heel dichtbij te beleven.
Hij werd uitgenodigd om in 1976 als allereerste Belg op te treden op het prestigieus “Jazz and Heritage Festival”, en kreeg in 1980 de titel van ereburger van deze stad.
De Lp “Every Man a King” (1986) en de daaropvolgende cd “Arm in arm with the moon” (1990) kenden een groot succes, en Norbert werd ook buiten het jazzmillieu populair. Hij werd een veelgevraagd artiest in de theaterzalen van binnen- en buitenland, zoals de stadsschouwburg van Brugge, de Elisabethzaal te Antwerpen en het concertgebouw van Amsterdam.
Daarnaast ontpopte Detaeye zich als een prominent gospelvertolker, trad op met heel wat zwarte gospel-diva’s, en nam in 1995 een cd op met “religious songs” waarvoor opnamen in New-Orleans werden gemaakt met het koor van Rev. Lois Dejean. (“Jesus on the Main Line”).
Een concert met Norbert Detaeye is een kennismaking met de authentieke muziek die gegroeid en vergroeid is met het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika, met de stad New-Orleans als centrum, en de grote uitstraling ervan op pakweg honderd jaar Westerse populaire muziek. Stem en piano als sediment van de ziel, als biotoop van een grote liedcultuur…
Norbert Detaeye  zal je aangenaam verrassen op zaterdag 24 november, om 20.00 uur in kasteel Ravenhof, Oud broek te Putte. Deuren open om 19h30, start met voorprogramma: Simon De Paepe, tweedejaars student conservatorium brengt klassieke muziek. Een leuke, uitdagende avond met combinatie van klassiek, jazz & blues.
Inkom: vvk. € 10 –  aan de kassa: 12 euro. Info en tickets:  info@stayevents.be – website: http://www.stayevents.be  – gsm. 0472 28 30 68
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *