Jacques en Yvonne vieren briljant te Hoevenen

Donderdag 9 augustus was een heuglijke dag voor Jacques Verelst en Yvonne Aussems uit de Populierenlaan in Hoevenen. Die dag waren ze 65 jaar getrouwd en werden ze met kinderen en kleinkinderen ontvangen op het gemeentehuis in Stabroek.
Jacques is afkomstig uit Boom, hij werd er geboren op 1 september 1921. Yvonne kwam ter wereld in Antwerpen op 31 januari 1921. Hun huwelijk werd in 1947 voltrokken in de cinemazaal te Mortsel omdat de kerk nog niet heropgebouwd was na het zware bombardement in 1943. Op 5 april van dat jaar werd Mortsel namelijk geteisterd door één van de zwaarste bombardementen tijdens wereldoorlog II. De stad werd verwoest en er vielen 936 doden en 1342 gewonden.
Het grootste deel van hun leven woonden de jubilarissen in Boechout, in een mooie woning met strooien dak. Dat dak was er bijna de oorzaak van dat het huis afbrandde want er waren op een zeker moment veel brandstichtingen bij hen in de buurt. Ook bij hen werd het geprobeerd maar Jacques spoot alle weken zijn dak goed nat en daardoor doofde het vuur uit. In 1993 verhuisden ze naar een gerieflijk appartement in de Populierenlaan in Hoevenen. Hun dochters woonden toen al in deze buurt.
Werk en kinderen
Jacques werkte tijdens zijn beroepsloopbaan bij Gevaert, als organisch scheikundige. Hij deed aan zelfstudie om technisch ingenieur te worden maar door tegenslag lukte hem dat niet.  Hun huwelijk werd gezegend met twee dochters die in leeftijd tien jaar verschillen. Blanche woont met haar echtgenoot in de Beukenlaan te Hoevenen en Suzanne is met haar gezin gehuisvest aan de Heuvels in Stabroek.
Zij zorgden op hun beurt voor vier kleindochters die ook al volwassen zijn.
Jacques is al dikwijls onder dokters handen geweest, zegt hij zelf, maar hij ziet er nog opmerkelijk fit uit voor zijn leeftijd, hij betreurt wel dat hij geen auto meer mag rijden. Yvonne sukkelt al langer met haar gezondheid, zij krijgt hulp van een verpleegster van het Wit – Geel kruis die aan huis komt. Vroeger gingen ze regelmatig op reis.
Hun huwelijksverjaardag hebben ze gevierd met gans de familie in “De Suggestie” in Hoevenen. Wij wensen de jubilarissen van harte proficiat en nog verschillende gelukkige jaren samen.                                                                                        L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *