Inzamelactie voor het goede doel

EKEREN – De afdeling Ekeren van het Vlaams Belang heeft op woensdag 30 november soep uitgedeeld op de wekelijkse markt in het kader van de nationale solidariteitscampagne genaamd ‘een hart voor onze mensen’. Mensen konden ook vrijblijvend donaties doen voor het goede doel en dat met een bijzondere, maar geen uitsluitende aandacht voor de vierde wereld en de energiearmoede.

“Armoede en energiearmoede treffen niet alleen Ekerenaren”, zegt fractievoorzitter Kurt Van Noten. “Meer dan 600.000 Vlamingen leven nu in armoede. Dat is een beschamend, maar ook alarmerend hoog cijfer. Daarom willen we met dit soort acties deze problematiek opnieuw bovenaan de agenda plaatsen. De federale en Vlaamse overheid schieten tekort, maar ook het Ekerse districtsbestuur en het Antwerpse gemeentebestuur kunnen meer doen, bijvoorbeeld door de voedselbank sterker te ondersteunen.”

“Tal van gebeurtenissen kunnen tot armoede kunnen leiden en het kan iedereen overkomen”, vervolgt Van Noten. “Soms is het ziekte, soms is het een ongeval of jobverlies. Dat soort tegenslagen moeten we zoveel mogelijk remediëren. Maar daarnaast zijn er eveneens structurele oorzaken van de groeiende armoede, oorzaken die mee aan de basis van de energiecrisis liggen en daarin gaan onze regeringen niet vrijuit.”

De opbrengst van de acties gaat naar Middelkind VZW, die kinderarmoede bestrijdt, Ebergiste en MPC Sint-Franciscus, die mensen met een verstandelijke beperking proberen te helpen en te (her)integreren, Feestvarken VZW, die een fijne verjaardag voor kinderen in armoede probeert te verzorgen en tot slot VZW Is Broodnodig, die lege brooddozen op school verhindert.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder