Inwoners Stabroek, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Ekeren voor vaccinatie naar Park Spoor Oost

Inwoners van de gemeente Stabroek, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Ekeren zullen gevaccineerd worden op het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen, waar ook al een groot testdorp is. Het vaccinatiecentrum wordt volledig afgescheiden van het testdorp.

Vanuit onze regio kwam er al veel reactie binnen betreft de locatie. “Wij hangen volledig af van de eerstelijnszone waarin wij zitten” zegt Burgemeester Rik Frans. “Stabroek is aangesloten bij eerstelijnszorg Noord Antwerpen. En zij moeten voor vaccinatie naar Spoor Oost, dat is zo beslist door de overheid. We hadden zelf voorstellen klaar liggen om zoveel mogelijk buurgemeentes te centraliseren in een centrum, maar het is uiteindelijk de overheid die bepaalt waar de vaccinaties zullen plaatsen vinden”.
“Ik begrijp dat er veel vragen zijn bij onze inwoners maar er zal ten gepaste tijde gecommuniceerd worden over het verloop van de vaccinatie. “We weten dat Park spoor Oost voor velen niet een evidente verplaatsing zal zijn, maar er is sprake dat er mobile equipes worden ingezet”, aldus Rik Frans.
De inwoners uiten vooral hun bezorgdheid over de verplaatsing. Je moet al tweemaal op verplaatsing voor het vaccin, is je gezin samengesteld uit verschillende leeftijdscategorieën word je op andere tijdsmomenten opgeroepen. Wat met de lage emissiezone?

Voor de eerstelijnszone Noorderkempen (Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel) word vanmiddag de locatie bekendgemaakt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

16 reacties

 1. Ik vraag mij af of er van Berendrecht, Zandvliet, Lillo veel mensen naar het beroemde park spoor oost gaan geraken! met het geweldige openbaar vervoer en niet iedereen heeft een auto maar misschien met de fiets ??? Stabroek had ook een voorstel voor die mensen maar dat is waarschijnlijk te simpel voor de heren die de beslissingen nemen.

  1. Ja ik ben 80/100 procent afgekeurd ,en er wonen nog veel oudere mensen .Het is voor iedereen moeilijk te bereiken er is geen goed openbaar vervoer voor ,en is dat 2 keer .Goed voor de covid cijfers .

 2. Heren is het echt niet mogelijk om dichter bij huis geholpen te worden oude mensen die moeilijk te been zijn moeten nu zo ver voor hun spuiten zelfs 2×

 3. mijn man is hart patiënt en kan niet ver meer stappen hij is 82 jaar en ik zelf ben 77jaar en kan geen auto rijden hoe moeten wij daar dan geraken leg ons dat eens uit
  aan de mensen van de polder wordt niet goed gedacht

 4. De afstand is ver hoor waarom geen sporthallen gebruiken …kerk…of een Mediche bus inzetten om in dorp op een marktplein te doen …of een vleeswagen gebruiken daar zit toch extra koeling in wij moeten hier in Ekeren 2 bussen rijden eer we daar zijn pff ik ben 65 echt geen zin zo hopeloos gr.

 5. Als wij bewoners van het district Berendrecht Zandvliet Lillo naar park spoor Oost moeten dan zal het districtsbestuur hun districtsbudget moeten raadplegen of steun vanuit de stad Antwerpen het schepencollege en aan de burgemeester Bart De Wever moeten vragen “om extra gratis vervoer of bussen in te leggen” naar daar want vele oudere niet mobiele mensen of mensen met een handicap of die zorgen nodig hebben en de minder sociaal bedeelden die geen auto hebben zullen dan lang onderweg zijn met het openbaar vervoer gezien er enkel een buslijn 77.0 77.1 of 780 hier rijdt en de verbinding naar de luchtbal waar de bussen een stop houden en er daar dient overgestapt te worden op een tram tot het sportpaleis en dan ev nog met een andere buslijn naar park spoor oost… kunnen ze hier niet gewoon de sporthals of schoolgebouwen even in dienst nemen net zoals bij de verkiezingen dat lukt het district wel en de stad om alle inwoners naar daar te laten komen voor een stembiljetje in te vullen of af te geven maar voor een vaccin of inenting kan dit niet en dienen wij ons te verplaatsen tot het verre Antwerpen park spoor Oost waar een slechte openbaar vervoer verbinding naar toe gesteld is of men amper indien minder mobiel terecht kan… Moet toch gaan geloven dat wij als district stiefmoederlijk serieus worden behandeld door zowel vanuit het bestuur in Antwerpen alsmede via hogerhand vanuit Brussel! Laat die ministers maar is met het openbaar vervoer het traject afleggen naar park spoor Oost vanuit onze polderdorpen…dan zullen ze zelf ervaren hoe een klote verbinding dat is en dan nog is met de LEZ erbij vele oudere polderbewoners beschikken over een ouder voertuig geen type 4 om Antwerpen in te mogen rijden tenzij een zware beboeting … hoe gaan ze dat in Antwerpen oplossen en vanuit Brussel? een verontruste burger polderbewoonster!

  1. OV is mijns inziens best te doen.
   Bvb. :
   Solft bus 771 om 10h33
   Aankomst Luchtbal P+R om 10h52
   Overstap tram 6 om 10h52, 11h02, om de 10 minuten…
   Aankomst Schijnpoort om 11h08, 11h18, …

 6. De seniorenraad district Ekeren heeft toch een probleem met de bereikbaarheid van het testcentrum. Met het OV blijkt dit goed te lukken maar van de dichtstbijzijnde halte is het tussen de 750m en 950m te voet. Voor senioren die niet goed te been zijn is dit toch vermoeiend.
  – Tram 10 afstappen halte Borgerhout Hof ter Lo en te voet 950m tot aan het centrum.
  – Tram 12 – 23 afstappen halte Schijnpoort en te voet 650m tot aan het centrum.
  – Tram 2 – 3 – 5 – 6 Metro afstappen Schijnpoort en te voet 750m tot aan het centrum.
  Een pendelbus van de haltes tot aan het vaccinatie-centrum zou hier een oplossing kunnen zijn.

 7. Ik vind het al van bij de bekendmaking overdreven dat inwoners van Berendrecht en Zandvliet naar Park Spoor Oost (Antwerpen Schijnpoort) moeten voor hun test of vaccinatie.
  Wat een luxe om deel te mogen uitmaken van GROOT-ANTWERPEN !!!

  Is het dan zoveel moeite om dichterbij of in één van de polderdorpen zelf een vaccinatieplaats te voorzien ?

 8. Ik vraag mij af waanneer wij ons spuit krijgen we zijn alle twee in de 80 jaar we vertreken rond April naar Spanje we hebben al eenkeer moeten uitstellen we vertreken rond 18 Aprilï

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder