Inkijkmoment jeugdhuis Zandvliet


Op dinsdag 14 november kunnen bewoners van 18 tot 20 uur in vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66 te Zandvliet het ontwerp voor het nieuwe ‘jeugdhuis 2040’ in Zandvliet ontdekken.
Het jeugdaanbod in Zandvliet breidt uit dankzij het nieuwe ‘jeugdhuis 2040’ in het Armenstraatje. Het nieuwe jeugdhuis komt op de locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de senioren een nieuw lokaal in gebruik namen. De bouwwerken gaan in februari 2018 van start en eindigen in augustus 2018. De stad koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners. Schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud en het districtscollege van Berendrecht-Zandvliet-Lillo zullen aanwezig zijn om 18 uur.
Architectenbureau Studio Bont ontwierp het nieuwe jeugdhuis dat een polyvalente zaal van 100m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas zal omvatten. De zaal is geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven. De binnen- en buitenruimtes lopen naadloos in elkaar over. De buitenruimte is gedeeltelijk overdekt. Er komt ook een fietsenstalling. Het gebouw vormt een geheel met de huidige parking en de voorliggende groenzone. De omliggende beplanting en bomen blijven maximaal behouden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *